مروری بر تاثیر فناوری زنجیره بلوک بر افزایش امنیت و حفظ حریم خصوصی اینترنت اشیا

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم برق ،کامپیوتر و مهندسی پزشکی
  • کد COI اختصاصی: ECMECONF19_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آناهیتا جواهری بهرام

دانشجوی مهندسی کامپیوتر، گرایش نرم افزار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

نشمین افضلی

استاد گروه کامپیوتر، فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

چکیده

اینترنت اشیا از جمله فناوری های در حال گسترش است که به دلیل قدرت محاسباتی کمتر، ناهمگونی و منابع محدود موجود در دستگاه های خود، با مسائل امنیتی و نشت حریم خصوصی بسیاری مواجه است. همین موضوع سبب توجه و اهمیت مضاعف به مقوله ی امنیت و مسائل آن در اینترنت اشیا شده است. در این راستا، زنجیره بلوک به دلیل ایجاد یک محیط غیرمتمرکز، قابل اعتماد و امن مورد توجه محققان این حوزه قرار گرفته است. به همین دلیل استفاده و پیاده سازی زنجیره بلوک می تواند راه حل مناسبی برای موضوع امنیت اینترنت اشیا باشد. ما در این مقاله به مروری بر اینترنت اشیاء و زنجیره بلوک، مسائل ادغام این دو فناوری و استفاده از راه حل های دیگر برای رسیدن به حفظ حریم خصوصی و امنیت می پردازیم. در این راستا از مقالات منتشرشده در سال های ۲۰۲۰ الی ۲۰۲۳ استفاده شده است. این مقاله همچنین موضوعات باز را تشریح و مسائل و چالش های حیاتی اینترنت اشیا و زنجیره بلوک را بررسی می کند.

کلیدواژه ها

اینترنت اشیا، زنجیره بلوک، امنیت، حفظ حریم خصوصی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.