بررسی نحوه تشخیص گفتار و کاربرد آن
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم برق ،کامپیوتر و مهندسی پزشکی
- کد COI اختصاصی: ECMECONF19_029
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 147
نویسندگان
دکترا
کارشناسی
چکیده
تشخیص گفتار یک فرایند است که در آن سیستم های کامپیوتری توانایی تشخیص و تفسیر گفتار انسانی را دارند. این فناوری از الگوریتم ها و مدل های مختلفی برای تبدیل سیگنال های صوتی به متن یا دستورالعمل های قابل فهم توسط ماشین استفاده می کند. تشخیص گفتار در حوزه های مختلفی از جمله روباتیک، تبادل اطلاعات انسان-کامپیوتر، تبدیل متن به گفتار، و بهبود تعاملات صوتی با سیستم های کامپیوتری استفاده می شود. از جمله کاربردهای این فناوری می توان به سیستم های شناسایی و تفکیک گفتار، تشخیص سخنرانی، ترجمه گفتار و حتی تشخیص احساسات اشاره کرد. تشخیص گفتار در حال حاضر در بسیاری از سیستم های هوشمند، ربات ها، اپلیکیشن های موبایل و دستگاه های الکترونیکی استفاده می شود و با پیشرفت فناوری، انتظار می رود که کاربردهای آن به طور چشمگیری گسترش یابد و به بهبود عملکرد و کارایی سیستم ها کمک کند. در این مقاله به بررسی نحوه تشخیص گفتار و کاربردهای آن می پردازیم.کلیدواژه ها
تشخیص گفتار- متن به گفتار- روباتیک-بهبود صوتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.