بررسی پدیده فرورزونانس و تاثیرات آن در سیستم های قدرت با در نظر گرفتن مدل دینامیکی تعمیم یافته ترانسفورماتور ولتاژ

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم برق ،کامپیوتر و مهندسی پزشکی
  • کد COI اختصاصی: ECMECONF19_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 266
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول احمدی

دانشجو کارشناسی ارشد برق

چکیده

هدف این مقاله مروری بر ادبیات فعلی در مورد موضوع فرورزونانس و تحقیق در شبکه های توزیع الکتریکی با کمک مدل دینامیکی القایی غیرخطی ترانسفورماتور ولتاژ است. تعریف فرورزونانس و الزامات برای طبقه بندی گذرا مورد بحث قرار می گیرد و سپس این مقاله عوامل مختلفی را که بر فرورزونانس و شروع آن تاثیر می گذارند، شناسایی می کند. چهار حالت اصلی فرورزونانس به همراه معیارهای طبقه بندی آنها شناسایی شده است. در نهایت، از آنجایی که حالت فرورزونانس شبه ایستا است و هم در فرکانس اساسی و هم در فرکانس ساب هارمونیک رخ می دهد، نقش کلیدی در این مطالعه به ایجاد یک مدل دینامیکی از اندوکتانس غیرخطی ترانسفورماتور ولتاژ (VT) داده شده است. مدل های ریاضی و ویژگی های اندوکتانس غیرخطی VT و عبارات ریاضی حاصل از آن که در مقالات علمی معروف ارائه شده است، تقریبی هستند و دقت کافی برای تجزیه و تحلیل و ارزیابی کیفی فرورزونانس در شبکه های توزیع را ندارند.از آنجایی که فرورزونانس با حالت های غیرخطی ناگهانی اشباع مدار مغناطیسی VT مشخص می شود، این مقاله یک مدل دینامیکی تعمیم یافته از اندوکتانس VT غیرخطی و معادلات تحلیلی دقیق تری برای تحلیل موثر فرورزونانس در شبکه های الکتریکی ۶-۳۵ کیلوولت پیشنهاد می کند.

کلیدواژه ها

فرورزونانس، اشباع مغناطیسی، ترانسفورماتورهای توزیع، مدل دینامیکی تعمیم یافته، اندوکتانس غیر خطی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.