بررسی مفهوم امنیت در شبکه های کامپیوتر
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم برق ،کامپیوتر و مهندسی پزشکی
- کد COI اختصاصی: ECMECONF19_022
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 240
نویسندگان
استاد دانشگاه آزاد واحد ایرانشهر
دانشجوی کارشناسی مهندسی کامپیوتر ، دانشگاه آزاد اسلامی ایرانشهر
دانشجوی کارشناسی مهندسی کامپیوتر ، دانشگاه آزاد اسلامی ایرانشهر
چکیده
امروزه شاهد گسترش حضور کامپیوتر در تمامی ابعاد زندگی خود می باشیم. همزمان با گسترش استفاده از کامپیوترهای شخصی و مطرح شدن شبکه های کامپیوتری و به دنبال آن اینترنت (بزرگترین شبکه جهانی) ، حیات کامپیوترها و کاربران آنان دستخوش تغییرات اساسی شده است. استفاده کنندگان کامپیوتر به منظور استفاده از دستاوردها و مزایای فن آوری اطلاعات و ارتباطات، ملزم به رعایت اصولی خاص و اهتمام جدی به تمامی مولفه های تاثیرگذار در تداوم ارائه خدمات در یک سیستم کامپیوتری می باشند، امنیت اطلاعات و ایمن سازی شبکه های کامپیوتری از جمله این مولفه ها بوده که نمی توان آن را مختص یک فرد و یا سازمان در نظر گرفت. مفهوم امنیت در دنیای واقعی مفهومی حیاتی و کاملا شناخته شده برای بشر بوده و هست. در دوران ماقبل تاریخ، امنیت مفهومی کاملا فیزیکی را شامل می شد که عبارت بود از اصول حفظ بقا نظیر امنیت در برابر حمله دیگران یا حیوانات و نیز امنیت تامین غذا. به تدریج نیازهای دیگری چون امنیت در برابر حوادث طبیعی یا بیماری ها و در اختیار داشتن مکانی برای زندگی و استراحت بدون مواجه با خطر به نیازهای پیشین بشر افزوده شد. با پیشرفت تمدن و شکل گیری جوامع، محدوده امنیت ابعاد بسیار گسترده تری یافت و با تفکیک حوزه اموال و حقوق شخصی افراد از یکدیگر و از اموال عمومی، و همچنین تعریف قلمروهای ملی و بین المللی، بتدریج مفاهیم وسیعی مانند حریم خصوصی، امنیت اجتماعی، امنیت مالی، امنیت سیاسی، امنیت ملی و امنیت اقتصادی را نیز شامل گردید. این مفاهیم گرچه دیگر کاملا محدود به نیازهای فیزیکی بشر نمی شدند، ولی عمدتا تحقق و دستیبابی به آنها مستلزم وجود و یا استفاده از محیط های واقعی و فیزیکی بود.کلیدواژه ها
امنیت، شبکه های کامپیوتر، فناوری اطالعات، امنیت شبکه.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.