مدل سازی و پیش بینی پدیده رسوب آسفالتین در یکی از مخازن نفتی جنوب غربی ایران
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین همایش ملی نفت ،گاز و پتروشیمی
- کد COI اختصاصی: NCOGP02_194
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 822
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشدمهندسی نفت،دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه
دکتری مهندسی نفت،عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه
چکیده
مشکل رسوب آسفالتین یکی از موضوعات بسیار مهم و پیچیده در صنعت نفت می باشد.فعالیت های بسیارگسترده ای در طی پنجاه سال اخیر،در زمینه رسوبگذاری آسفالتین از جنبه های گوناگون انجام گرفته است.با این وجود،اختلاف نظرهای زیادی بین محققان وصاحبنظران وجود دارد. اساسآ،پدیده رسوب آسفالتین در مخازن نفتی در اثرتغییرفشارویا تزریق سیالات سبک هیدروکربوری پدید می آید.پدیده رسوب آسفالتین درمخازن موجب کاهش تراوائی و یا تغییر ترشوندگی سنگ مخزن می گردد.کاهش تراوائی و تغییر ترشوندگی سنگ مخزن از آب دوست به نفت دوست، منجر به کاهش تولید نفت درجای مخزن می شود. در نتیجهشناخت دقیق آسفالتین و رفتار شناسی پدیده ر سوب آسفالتین از مهمترین مباحث مهندسی نفت می باشد. در این مقاله، مطالعه موردی بر روی یکی از مخازن نفتی جنوب غربی ایران انجام شده و پس از تطابق معادلهحالت مناسب با داده های آزمایش خواص سنگ معمولی از جمله آزمایش تبخیر آنی و تبخیر مرحله ای، اقدام به مدل سازی میزان رسوب آسفالتین درحالت طبیعی و تحت شرایط ایزوترمال و افت فشار خواهد شد. مبنای مدل سازی ترمودینامیکی آزمایش های انجام شده بر روی سیال مخزن می باشد.کلیدواژه ها
آسفالتین،رسوب،فشاراشباع،بهترین معادله حالت،تطابقمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.