بررسی روند تغییرات کارآیی و تکنولوژی در صنایع زیتون ایران

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشها و سیاست های اقتصادی، دوره: 17، شماره: 51
  • کد COI اختصاصی: JR_QJERP-17-51_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 13
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر عزیزی

چکیده

با توسعه کشت باغات زیتون در ایران، صنایع وابسته به زیتون نیز از نظر کمی رشد داشته است. با توجه به نظر اقتصاددانان کشاورزی، دو شکل در خصوص صنایع وابسته به زیتون وجود دارد که یکی گران بودن محصولات نهایی این صنایع نسبت به محصولات مشابه خارجی است و دیگری غیر اقتصادی شدن فعالیت این واحدها است. این مطالعه در سال ۱۳۸۸ و با هدف اندازه گیری روند تغییرات کارایی و تکنولوژی در بخش صنایع زیتون در فاصله سال های پیش از ۱۳۷۲ تا سال ۱۳۸۷ و با استفاده از روش شاخص مالمکویست می بپردازد. اطلاعات مربوط به این مطالعه از طریق پرسشنامه ای که از واحدهای صنعتی زیتون موجود در کشور تهیه گردید، فراهم شد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که صنایع زیتون طی سال های (۱۳۷۲-۱۳۶۴) دارای کارایی فنی مناسب بوده، اما رشد تکنولوژی با نرخ ۲/۱ درصد بوده است. طی دوره زمانی (۱۳۸۰-۱۳۷۲) که دوره جهش تکنولوژی در این صنعت بود با نرخ ۸/۹ درصد برآورد گردید و در دوره رقابت(سال های۱۳۸۰-۱۳۸۷) رشد تکنولوژی به ۸/۵ درصد رسیده است.

کلیدواژه ها

Olive Industry, Efficiency Alternations Iran, کارایی، تکنولوژی، صنایع زیتون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.