مدل سازی نااطمینانی تورم در اقتصاد ایران

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشها و سیاست های اقتصادی، دوره: 17، شماره: 50
  • کد COI اختصاصی: JR_QJERP-17-50_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 26
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نظر دهمرده

مهدی صفدری

فرشید پورشهابی

چکیده

این مطالعه، با استفاده از مدل های واریانس ناهمسانی شرطی خودرگرسیو تعمیم یافته (GARCH) که امکان تغییر واریانس شرطی جمله خطا در طول زمان را دارد، به مدل سازی نااطمینانی تورم اقتصاد ایران طی دوره فروردین ۱۳۶۹ تا اسفند۱۳۸۷ می پردازد. ابتدا به برآورد مدل های مورد نظر می پردازیم و در ادامه آثار غیر متقارن و پایدار شوک های تورمی بر نااطمینانی تورم بررسی می شود. نتایج نشان می دهند که آثار شوک ها نامتقارن بوده اند و شوک های قیمتی مثبت بر نااطمینانی تورم اثر بیشتری نسبت به شوک های قیمتی منفی داشته است، البته آثار این شوک های قیمتی نیز بر نااطمینانی تورم دائمی نیست، اما از درجه پایداری بالایی برخوردار است. علاوه بر این، نتایج آزمون علیت گرنجر نشان می دهد که تورم، علت گرنجری نااطمینانی تورم در اقتصاد ایران است و رابطه عکس بین آنها برقرار نیست.

کلیدواژه ها

Uncertainty, Inflation, GARCH, تورم، نااطمینانی، مدل واریانس ناهمسانی شرطی خودرگرسیو تعمیم یافته

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.