توان سنجی دره سفیدرود از نظر باد و تولید انرژی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی انرژی
  • کد COI اختصاصی: NEC05_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1705
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرویز رضایی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

ارسطو صادقیان

دفتر انرژی باد و امواج، سازمان انرژیهای نو ایران، معاونت امور انرژی،

جاوید زادمهدی

دفتر انرژی باد و امواج، سازمان انرژیهای نو ایران، معاونت امور انرژی،

چکیده

کشور ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی آ ن به تناوب در فصول گرم و سرد سال تحت تأثیر سیستم های مختلف آب و هوایی قرار دارد . استقرار الگوهای متفاوت فشار در فصول مختلف سال در تلفیق با عوارض سـطح زمی ـن باعـث ای ـجاد یکی از ش ـدیدترین باده ـای م ـحلی ایران در جنوب دریای خزر شده است . دره سفیدرود کانال ارتب اطی بین گستره دریای خزر در شمال و خشکی ایران مرکزی در جنوب می باشد . تفاوت عرض جغرافیایی این دو پهنه سبب شده تا از نظر بیلان انرژی و الگوهای گردشی هوا شرایط متفاوتی در منطقه استقرار یابد . به طوری که این تضادها در نهایت الگوهای متفاوتی از فشار را در فصول م ختلف سال در سطح منطقه ب ه وجود می آورند . نتیجه این وضعیت ، تبادل هوا بین چاله خزر و فلات ایران مرکزی است . تداوم جریان باد و سرعت بالای آن در حوضه دره سفیدرود سبب شده تا در سال های اخیر در راستای توسعه پایدار و استفاده از انرژی های نو ( جایگزین یا تجدیدشونده ) به مقوله انرژی در منطقه بیش از پیش توجه گردد . و می توان آن را از نظر کاربردی به دلیل قابلیت های بالقوه آن مورد مطالعه قرار داد . بهره گیری از نیروی وزشی آن جهت تولید انرژی و احداث نیروگاه های بادی از جمله این قابلیت ها است . در تحقیق حاضر نیز با این نگرش عن صر باد مورد مطالعه قرار گرفته است و سعی شده با توجه به اطلاعات ثبت شده از طرف سازمان انرژی های نو و سایر سازمان ها به تأثیر عامل توپوگرافی در ایجاد آن و تغییرات آن از نظر سرعت در طول دره سفیدرود و در سطوح ارتفاعی که ایستگاه ها در آن داده ها را ثبت نموده اند بپردازد و سپس از دید کاربردی امکان استفاده از این منبع انرژی و مکان های مناسب برای نصب توربین های بادی شناسایی گردند .

کلیدواژه ها

باد، انرژی های نو، دره سفیدرود، باد منجیل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.