برآورد تغییرات جبرانی ناشی از افزایش قیمت کالاها در خانوارهای شهری بر اساس دهک های درآمدی (مطالعه موردی: ایران طی دوره ۱۳۹۲-۱۳۸۹)
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: فصلنامه پژوهشها و سیاست های اقتصادی، دوره: 25، شماره: 81
- کد COI اختصاصی: JR_QJERP-25-81_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 78
نویسندگان
دانشگاه زنجان
دانشگاه زنجان
دانشگاه زنجان
پژوهشکده آمار
چکیده
هدف این پژوهش بررسی اثرات افزایش قیمت کالاهای مورد مطالعه (نان، شیر، آب و برق و گاز) بر رفاه خانوارهای شهری می باشد. به این منظور با تکیه بر تئوری های مربوط به اندازه گیری تغییرات رفاهی مصرف کنندگان، فرمول تغییرات جبرانی در چارچوب سیستم تقاضای تقریبا ایده آل (AIDS) استخراج گردید. در ادامه، سیستم تقاضا بر اساس داده های بودجه و شاخص قیمت خانوارهای شهری ایران در سه گروه عمده درآمدی (هزینهای) برای دوره زمانی ۱۳۹۲- ۱۳۸۹ و با استفاده از روش SUR برآورد و پارامترهای سیستم تقاضای تقریبا ایده آل و معیار تغییرات جبرانی محاسبه گردید. نتایج تحقیق برای خانوارهای شهری حاکی از آن است که تغییرات جبرانی در این دوره زمانی مثبت بوده است یعنی، افزایش قیمت در این دوره زمانی موجب کاهش رفاه خانوارهای شهری شده است. درصد کاهش رفاه ناشی از افزایش قیمت کالاها در گروه های پایین درآمدی بیشتر از گروه های میانی وگروه های بالای درآمدی (هزینهای) است زیرا، درآمدی که خانوارهای گروه های پایین درآمدی (هزینهای) از دست می دهند سهم بیشتری از درآمد این خانوارها بوده و در حقیقت رفاه بیشتری نسبت به خانوارهای گروه های بالای درآمدی از دست می دهند.کلیدواژه ها
: Interbank Market, Probability of Default, Monetary Policy, Capital Adequacy, DSGE Model., تغییرات جبرانی (CV), سیستم تقاضای تقریبا ایده آل (AIDS), رفاه خانوارهای شهری, دهک های درآمدی.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.