بررسی سیکل های ترکیبی سری و موازی نیروگاه های زمین گرمایی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی انرژی
  • کد COI اختصاصی: NEC05_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4377
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن تقدسی

سازمان انرژیهای نو ایران، معاونت امور انرژی، وزارت نیرو

چکیده

نیروگاه های زمین گرمایی بسته به حالت سیال مورد استفاده در نیروگاه، به دو دسته تقسیم می شوند . دسته اول نیروگاه هایی هستند که فاز ب خار سی ال زم ین گرمایی ج هت تولی د برق مورد استفاده قرار می گیرد و اصطلاحا به آن نی روگاه بخار آنی زمین گرمایی ) ) Single Flash Geothermal Power Plant می گویند و دسته دوم، نیروگاه هایی هستند که از حرارت فاز مایع جهت بخارنمودن سیال عامل جهت تولید برق استفاده می شود و اصطلاحا به آن نیروگاه دومداره زمین گرمایی یا Binary Geothermal Power Plant یاOrganic Rankine Cycle. می گویند جهت استحصال الکتریسیته و انرژی حرارتی بیشتر از سیال خارج شده از چاه های زمین گرمایی می توان این دو نوع نیروگاه را به دو صورت موازی (ORC With Parallel Single Flash) و یا به صورت سری (ORC With Serial Single Flash) با هم مورد استفاده قرار داد هدف این تحقیق ساختن یک مدل مفهومی از این نوع نیروگاه با استفاده از قوانین ترمودینامیکی است و سپس میزان برق و انرژی حرارتی آب گرم تولیدی دو نیروگاه محاسبه شده و در شرایط یکسان ( پارامترهای سیال مفروض یکسان فرض می شود ) تولید برق و انرژی حرارتی آب گرم دو نیروگاه با هم مقایسه و توسط نمودارهای به دست آمده، اثرات دبی چاه های تولیدی بر میزان تولید برق و انرژی حرارتی تعیین می شود . نتایج به دست آمده نشان می دهد که در نیروگاهی که سیکل بخار آنی و سیکل دومداره با هم به صورت موازی مورد استفاده قرار م ی گیرند، میزان برق و انرژی حرارتی آب گرم بیشتری به نسبت سیک ل های سری تولید می شود

کلیدواژه ها

نیروگاه بخار آنی زمین گرمایی، نیروگاه دو مداره زمین گرمایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.