بررسی اثر نااطمینانی اقتصاد کلان و خاص شرکت بر اهرم شرکت های بورس اوراق بهادار تهران: بررسی اثرات مستقیم و غیرمستقیم

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه سیاست های مالی و اقتصادی، دوره: 4، شماره: 13
  • کد COI اختصاصی: JR_QJFEP-4-13_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید جلال صادقی شریف

دانشگاه سهید بهشتی

سعید خزائی

دانشگاه سهید بهشتی

چکیده

بدون شک یکی از مهم ترین وظایف مدیران مالی چینش ساختار سرمایه شرکت به گونه ای بهینه است. این امر منجر به متعادل نگه داشتن سطح نااطمینانی در شرکت و بازده حداکثری ناشی از سیاست های درست در قبال ساختار سرمایه می شود. ازاین رو کشف عامل های اثرگذار بر ساختار سرمایه امری ضروری است. هدف اصلی این پژوهش بررسی اثر مستقیم و غیرمستقیم نااطمینانی اقتصاد کلان و خاص شرکت بر روی نسبت اهرمی شرکت ها از دو دیدگاه تئوری توازی شامل تئوری توازی ایستا و پویا است. برای آزمون تئوری توازی ایستا از رگرسیون پانلی اثرات ثابت و برای تئوری توازی پویا از روش رگرسیون پانلی پویا و برآوردگرهای گشتاوری تعمیم یافته استفاده شده است. برای این منظور از داده های شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران نمونه ای شامل ۱۵۳ شرکت برای دوره زمانی (۱۳۹۲-۱۳۸۰) انتخاب شده است. نتایج مدل ها رابطه معنادار مثبت نااطمینانی خاص شرکت در حالت ایستا و رابطه معنادار منفی بین نااطمینانی اقتصاد کلان و خاص شرکت در حالت پویا بر نسبت اهرمی را نشان می دهد. همچنین اثر نااطمینانی اقتصاد کلان و خاص شرکت از کانال سودآوری بر اهرم در مدل پویا معنادار است و به ترتیب اثر مثبت و منفی دارد.

کلیدواژه ها

Macroeconomic Uncertainty, Firm-Specific Uncertainty, Leverage, GMM, Static and Dynamic Trade-off Theory, نااطمینانی اقتصاد کلان, نااطمینانی خاص شرکت, نسبت اهرمی, GMM, تئوری توازی ایستا و پویا.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.