اندازه گیری کارایی و مقایسه رشد بهره وری شعب بانک ملی ایران در استان کرمان با استفاده از تحلیل فراگیر داده ها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه سیاست های مالی و اقتصادی، دوره: 3، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_QJFEP-3-12_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید شهابی نژاد

حامد شهابی نژاد

یاسر سیستانی بدوئی

چکیده

در این مطالعه با استفاده از روش تحلیل فراگیر داده ها به اندازه گیری کارایی و مقایسه رشد بهره وری شعب بانک ملی ایران در استان کرمان طی سال های ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۱ پرداخته شده است. جهت دستیابی به این مقصود شعب مختلف با توجه به درجه بندی بانک در چهار گروه؛ گروه یک شامل شعب درجه ۱ و ۲، گروه دو شامل شعب درجه ۳، گروه سه شامل شعب درجه ۴ و گروه چهار شامل شعب درجه ۵ و ۶ قرار گرفتند و سپس میزان کارایی و رشد بهره وری شعب مختلف در هر کدام از گروه ها محاسبه شد. نتایج نشان می دهد که متوسط رشد بهره وری طی سال های مذکور برای شعب گروه یک، دو، سه و چهار به ترتیب ۶- ، ۹-، ۸- و ۱- درصد می باشد، همچنین میزان متوسط کارایی فنی با رویکرد نهاده گرا و فرض بازدهی متغیر نسبت به مقیاس در گروه های۱، ۲،۳و۴ به ترتیب ۹۹، ۷۷، ۸۷ و۹۱ درصد است؛ یعنی با اصلاح شیوه های مدیریت در مورد ترکیب مناسب در استفاده از نهاده می توان با سطح کنونی ستاده های شعب به ترتیب کاهش ۱،۲۳،۱۳و۹ درصدی در سطح استفاده از نهاده ها در گروه های چهارگانه را داشت. نتایج حاصل از تحلیل بازدهی نسبت به مقیاس نشان می دهد در شعب چهارگانه به ترتیب ۵۰، ۸۰، ۶۳ و ۶۵ درصد شعب دارای بازدهی فزاینده به مقیاس بوده که بیانگر این است اکثریت شعب بانک ملی در استان کرمان برای کاهش ناکارایی ناشی از مقیاس خود باید ظرفیت تولید خود را بالا ببرند.

کلیدواژه ها

: Kerman Province, Branches of Iran Melli Bank, Efficiency, Data Envelopment Analysis., استان کرمان, شعب بانک ملی ایران, کارایی, بهره وری, تحلیل فراگیر داده ها.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.