تاثیر تحریم ها به مثابه فورس ماژور بر ضمانت نامه های بانکی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه سیاست های مالی و اقتصادی، دوره: 5، شماره: 18
  • کد COI اختصاصی: JR_QJFEP-5-18_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 250
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

همایون مافی

دانشیار گروه حقوق خصوصی دانشگاه علوم قضایی

مهدی تلبا

دانشگاه شاهد

چکیده

ضمانت نامه های بانکی مستقل از قرارداد پایه میان طرفین می باشد و بانک صادرکننده ضمانت نامه در صورتی وجه ضمانت نامه را به ذی نفع پرداخت می نماید که اسناد مطابق با مفاد ضمانت نامه از سوی ذی نفع به بانک ارائه گردد. بانک پس از صدور ضمانت نامه به صورت غیر قابل برگشت در برابر ارائه اسناد مطابق، متعهد به پذیرش پرداخت می شود، اما این تعهد غیرقابل برگشت بانک که اطمینان کافی را برای خریدار و فروشنده ایجاد می کند، گاه به دلیل ایجاد فورس ماژور از بین می رود. در میان مصادیق فورس ماژور، تحریم های اقتصادی به دلیل این که به طور گسترده در جهان وضع و اعمال می شوند، از اهمیت فراوانی برخوردارند. در این مواقع گاهی اوقات بانک صادرکننده ضمانت نامه بانکی با درج شرط تحریم در مفاد ضمانت نامه، پای بندی خود را به آنها اعلام می کند و در نتیجه در صورت وضع تحریم های شرط شده، از آنها پیروی می کند که ممکن است به عدم انجام تعهدات بانک صادرکننده ضمانت نامه منجر شود. در این مقاله نقش و اثر فورس ماژور و تحریم های اقتصادی بر تعهدات بانک صادرکننده ضمانت نامه بررسی، مداقه و تحلیل قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

Bank guarantees, issuing bank of Bank guarantees, force majeure, sanction, banking sanction, ضمانت نامه بانکی, بانک صادرکننده ضمانت نامه, فورس ماژور, تحریم, تحریم بانکی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.