همگرایی بازدهی بازارهای ارز در ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه سیاست های مالی و اقتصادی، دوره: 5، شماره: 18
  • کد COI اختصاصی: JR_QJFEP-5-18_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا معصوم زاده

دانشگاه تبریز

مهدی شیر افکن

دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار

چکیده

با توجه به تفاوت ماهیت دارایی در ایران با سایر کشورها، بازاری همچون ارز به عنوان یکی ازگزینه های پیش روی سرمایه گذار در انتخاب سبد دارایی شناخته می شود. از آنجا که سرمایه گذار به دنبال کسب سود بالا بوده، لذا بازاری را برای سرمایه گذاری انتخاب خواهد نمود که بالاترین بازدهی را داشته باشد. با افزایش سرمایه گذاری در این بازار، در بلند مدت، بازدهی بازار مذکور به سمت متوسط بازدهی ها همگرا خواهد شد. هدف این تحقیق بررسی همگرایی ۱۰ بازار منتخب ارز؛ دلار امریکا، یورو، پوند، ریال، ین، درهم، دلار استرالیا، دلار کانادا، فرانک سوئیس و کرون سوئد در ایران طی دوره زمانی ۱۳۹۴:۱۱- ۱۳۷۸:۰۲ با استفاده از روش همگرایی ناهار و ایندر است.در این روش بر خلاف سایر روش های قبلی به صورت سری زمانی همگرایی بازارها مورد بررسی قرار می گیرد. نتایج تحقیق نشان می دهد که بازدهی پوند، ین، دلار استرالیا و کرون به سمت متوسط بازدهی ارزها همگرا شده است. اما بازدهی بازارهای ارز دلار امریکا، یورو، ریال، درهم، دلار کانادا و فرانک سوئیس به سمت متوسط بازدهی ها همگرا نشده است. تمام ضرایب به لحاظ آماری در سطح اطمینان یک درصد معنی دار هستند.

کلیدواژه ها

Convergence, Returns, Exchange Rate Markets, Nahar and Inder Method, Iran, همگرایی, بازارهای ارز, بازدهی, روش ناهار و ایندر, ایران.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.