شناسایی عوامل بروز کمبود نقدینگی بنگاه ها در اقتصاد ایران
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: فصلنامه سیاست های مالی و اقتصادی، دوره: 5، شماره: 20
- کد COI اختصاصی: JR_QJFEP-5-20_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 249
نویسندگان
دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران
دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران
چکیده
در اقتصاد ایران همواره از مشکل محدودیت نقدینگی بنگاه ها به عنوان یکی از عوامل بازدارنده رشد و توسعه اقتصادی کشور یاد شده است، به نحوی که در بیشتر پایش های محیط کسب وکار کشور، عدم دسترسی به تامین مالی بیرونی و نرخ بالای منابع استقراضی در صدر مشکلات بنگاه ها قرار دارد. از یک سو، بنگاه ها تقاضای تسهیل در دسترسی به تسهیلات بانکی و کاهش هزینه مالی این تسهیلات را دارند. از سوی دیگر، شواهد چند دهه گذشته بیانگر آن است که این سیاست یک مسکن کوتاه مدت بوده و قادر به حل ریشهای مشکل محدودیت نقدینگی بنگاه ها نخواهد بود. این موضوع به یکی از مهم ترین چالشهای حوزه سیاستگذاری اقتصادی در کشور تبدیل شده است. این تحقیق به دنبال شناسایی عوامل اصلی بروز تنگنای مالی در اقتصاد ایران است. مهم ترین عوامل اصلی بروز تنگنای مالی از جانب عرضه اعتبارات عبارتند از پایین بودن سهم مانده بدهی بخش غیردولتی از کل دارایی های سیستم بانکی، بالا بودن حجم مطالبات غیرجاری و توزیع متمرکز و نامتناسب منابع مالی. همچنین، از دلایل اصلی بروز تنگنای مالی از جانب تقاضای اعتبارات می توان به ساختار سرمایه متکی بر منابع خارج از بنگاه و حجم بالای سرمایه در گردش موردنیاز بنگاهها اشاره نمود.کلیدواژه ها
Financial sector, liquidity, banking, نظام مالی, نقدینگی, بانکداری.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.