بررسی نقش سیاست های اقتصادی بر بکارگیری انرژی های نو در نیروگاه های ایران (مطالعه موردی: سیاست های یارانه ای، قیمت گذاری و هزینه ای)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: فصلنامه سیاست های مالی و اقتصادی، دوره: 7، شماره: 28
- کد COI اختصاصی: JR_QJFEP-7-28_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 140
نویسندگان
MA of Economics MA of Economics, Shahrood University of Technology
Assistant Professor of Economics, Shahrood University of Technology, Shahrood, Iran
چکیده
انرژی به عنوان یکی از ضروری ترین و حیاتی ترین نیازمندی های توسعه به شمار میرود. تقاضای زیاد انرژی که توسط سوخت های فسیلی تامین میشود، رشد اقتصادی را آسان کرده است، اما سیستم انرژی فعلی به دلیل اثرات منفی بر محیط زیست و حیات بشری پایدار نمیباشد. توسعه پایدار، توسعه ای تعریف شده است که نیاز نسل حاضر را بدون در خطر افتادن توانایی نس لهای آینده فراهم کند. هدف این مطالعه بررسی نقش سیاستهای اقتصادی دولت جهت کنترل آلودگی زیست محیطی نیروگاه های برق با هدف دستیابی به توسعه پایدار است. دوره ی مورد مطالعه در این پژوهش ۱۳۹۴-۱۳۷۴ و شبیه سازی آن تا سال ۱۴۰۷درنظر گرفته شده است. به این منظور از روش تلفیقی پویایی های سیستم و روش اقتصادسنجی استفاده شده است. سیستم دینامیک میتواند زیر سیستم های مهم اقتصادی – انرژی – زیست محیطی را به صورت یکپارچه نمایش دهد. نتایج شبیه سازی بیانگر این است هر سه ابزار سیاستی مورد بررسی (یارانه تولیدکننده انرژی های نو، افزایش قیمت سوخت های فسیلی و کاهش هزینه انرژی های نو) بر افزایش ظرفیت تولیدی انرژیهای نو و کاهش ظرفیت انرژی های فسیلی اثر داشته و از این میان سیاست کاهش هزینه برای گسترش انرژیهای نو بیشترین اثر را داشته است. همچنین رابطه مستقیمی بین ظرفیت تولید انرژیهای نو با توسعه پایدار و رابطه معکوسی بین ظرفیت تولید انرژی های نو و انتشار گازهای گلخانه ای وجود دارد.کلیدواژه ها
New Energy, Fossil Energy, Sustainable Development, Environmental Pollution, System Dynamics, انرژی نو, انرژی فسیلی, یارانه, قیمت گذاری, پویایی های سیستماطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.