عملکرد سیستم مالی و تورم در ایران: برخی واقعیت های سبک وار

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه سیاست های مالی و اقتصادی، دوره: 9، شماره: 33
  • کد COI اختصاصی: JR_QJFEP-9-33_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 139
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی ابوترابی

Institute for Humanities and Cultural Studies

مهدی حاج امینی

Yazd University

سحر توحیدی

Tarbiat Modares University

چکیده

رابطه میان توسعه مالی به عنوان یک مفهوم چندبعدی و تورم به عنوان یک شاخص کلیدی اقتصاد کلان و آثار دوسویه آنها بر یکدیگر بسیار مهم است. این پژوهش با شناسایی رژیمهای تورمی از طریق بکارگیری رهیافت مارکوف-سوئیچینگ، پیوند دوسویه توسعه مالی و تورم را در دولتهای پس از انقلاب در ایران (۱۹۸۲-۲۰۱۷) بررسی میکند. نتایج نشان میدهد که همروندی دوسویهای میان ابعاد مختلف توسعه مالی و رژیمهای تورم در ایران وجود دارد. از یک سو، دسترسی مالی بانکی میتواند تورم را کاهش دهد. از سوی دیگر، تورم سه جنبهی عمق مالی بینالمللی، کارآیی و ثبات مالی را تخریب کرده است. البته برخی ابعاد عمق مالی داخلی از افزایش تورم متنفع شدهاند. به طور کلی، بهترین عملکرد توسعه مالی برای حفظ تورم در رژیمهای پایین در دولتهای هفتم و هشتم و بدترین عملکرد آن به دلیل آزاد شدن تورم سرکوبشده انباشتهشده در اثر سرکوبهای مالی شدید در دولت نهم و دهم تجربه شده است.

کلیدواژه ها

financial development, financial institutions, financial markets, insurance, inflation, توسعه مالی, موسسه های مالی, بازارهای مالی, بیمه, تورم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.