کاهش ویژگی های موثر در بیماری به کمک روش یادگیری ماشین بردار پشتیبان نیمه نظارتی دربهبود تشخیص بیماری دیابت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی چالشها و راهبردهای نوین در مهندسی برق و کامپیوتر ایران
  • کد COI اختصاصی: INCEE04_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 41
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا امیری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسیکامپیوتر، واحد بندرگز، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرگز، ایران

رمضان تیموری یانسری

استادیار،گروه مهندسیکامپیوتر، واحد بندرگز، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرگز، ایران

علی ریاحی

استادیار،گروه مهندسیکامپیوتر، واحد بندرگز، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرگز، ایران

چکیده

با توجه به کم تحرکی جامعه و افزایش بیماری های مختلف مانند دیابتو فشارخون،یکی از چالش های اساسی تشخیص به موقع و با دقتچنین بیماری هایی می باشد.دراینپژوهشبهپیش بینیبیماریدیابتبااستفادهازالگوریتم هایهوشمندپرداخته شده است. روش پیشنهادی در دو ماژول پیشنهاد شده است. ابتدا با استفاده از الگوریتم DE،به انتخاب ویژگی های موثر در تشخیص بیماری پرداخته شده است. به عبارت دیگر ویژگی های کمتری از افراد به سیستم هوشمند پیشنهاد شدهتا تشخیص بیماری را انجام دهد. ماژول بعدی با یادگیری از ویژگی های افراد و نوع بیماری آن ها، بااستفاده از الگوریتم ماشین بردار پشتیبان، برای تشخیص بیماری دیابت استفاده می شود. به این ترتیب ضمن یافتن ویژگی های موثرتر، می توانیم پیچیدگی کمتر و سرعت بالاتری از پردازش داشت. برای این منظور در ابتدا ۵۰ ویژگی از افراد مختلف مانند سابقه بیماری، تعداد ورزش روزانه، سیگار و سایر موارد مشابه را به عنوان ورودی و نوع بیماری دیابت به عنوان خروجی در نظر گرفته شده است. این کار با استفاده از روش نیمه نظارتی به دلیل عدم وجود همه ی برچسب ها انجام شد. هر دو ماژول با روش های دیگر مقایسه شده است. ماژول اول با شبکه عصبی نیمه نظارتی و ماژول دوم با چهار الگوریتم فرا ابتکاری مقایسه شده است. کاهش ویژگی ها از ۵۰ به ۲۰ ویژگی، تشخیص بیماری را با دقت ۵/۹۸ درصد و کاهش ویژگی ها از از ۵۰ به ۱۰ ویژگی، تشخیص بیماری را با دقت ۹۷ درصد انجام داده است.

کلیدواژه ها

تشخیص بیماری دیابت، کاهش ویژگی های موثر، هوش مصنوعی، نیمه نظارتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.