بررسی الزامات امنیتی فناوری بلاک چین در سرویس های مالی و استفاده از هوش مصنوعی برای ارتقای امنیت آن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی چالشها و راهبردهای نوین در مهندسی برق و کامپیوتر ایران
  • کد COI اختصاصی: INCEE04_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 50
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد فتحی

دانشجوی دکترای تخصصی، گروه فناوری اطلاعات، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرطوسی، تهران، ایران

حجت اله حمیدی

دانشیار، گروه فناوری اطلاعات، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی، تهران،ایران

شهریار محمدی

دانشیار، گروه فناوری اطلاعات، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی، تهران،ایران

چکیده

بلاک چین یک فناوری دفتر کل عمومی غیرمتمرکز و مقاوم در برابر دستکاری است که امنیت و قابلیت اطمینان داده ها را در یک شبکه همتا به همتا تضمین می کند. امروزه در بسیاری از صنعت ها از بلاک چین استفاده شده است که می توان به مواردی از قبیل ارزهای دیجیتال، قراردادهای هوشمند، خدمات اجتماعی، صنعت و هوش مصنوعی اشاره کرد. استفاده از فناوری دفتر کل توزیع شده (DLT) صنعت مالی را متحول کرده و منجر به رشد سیستم بانکداری مدرن می شود. به عنوان یک تکنیک و خدمات سودمند، بلاک چین چشم انداز توسعه و کاربرد بسیار خوبی را نشان داده است. با این حال، امنیت آن نیز با چالش های بزرگی روبرو شده است که این مهم بررسی بیشتر الزامات امنیت و حریم خصوصی و همچنین روش های کنترل دسترسی در بلاک چین را به همراه خواهد داشت. هدف این پژوهش بررسی عوامل امنیتی مهمی است که بر قصد کاربر برای پذیرش فناوری بلاک چین برای موسسات مالی و تاثیرگذار می باشد. در این پژوهش ابتدا بلاک چین را به طور خلاصه مرور می کنیم. سپس، کاربردهای استفاده از فناوری بلاک چین در سرویس های مالی و الزامات امنیت و حریم خصوصی در فناوری بلاک چین را بررسی خواهیم کرد. در نهایت، ضمن بررسی مزایای ترکیب فناوری بلاک چین با الگوریتم های هوش مصنوعی برای ارتقای امنیت در سرویس های مالی، روش های کنترل دسترسی برای استفاده از فناوری بلاک چین را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

کلیدواژه ها

بلا ک چین، سرویس های مالی، الزامات امنیتی، کنترل دسترسی، هوش مصنوعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.