مهندسی صنایع
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد، کارآفرینی و مهندسی صنایع
- کد COI اختصاصی: CEMCD02_084
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 148
نویسندگان
عضو هیئت علمی گروه مدیریت اقتصاد و حسابداری دانشگاه پیام نور
دانشجوی کارشناسی دانشگاه پیام نور
چکیده
در سازمان های نوین استقرار تفکر کارآفرینی و استفاده از آن امری اجتناب ناپذیر است و بینش و توانایی موسسان عامل تولد و مرگ سازمان ها است. پرورش وتقویت روحیه ی کارآفرینی در سازمان مستلزم فراهم آوردن بستری مناسب است که یکی از آن ها ساختارو تشکیلات سازمانی مناسب می باشد. به این دلیل در این پژوهش، بررسی تاثیر ساختار سازمانی بر گرایش به کارآفرینی مدنظر محققان قرار گرفت. این پژوهش از نظر هدف از نوع کاربردی و از حیث جمع آوری داده ها از نوع توصیفی پیمایشی است. داده های تحقیق از طریق پرسشنامه جمع آوری شد و برای سنجش ابعاد ساختار سازمانی از پرسشنامه استاندارد دواری و برای سنجش گرایش به کارآفرینی نیز از پرسشنامه لامپکن و دس استفاده به عمل آمد. جامعه آماری تحقیق، مدیران شعب دو بانک دولتی شهر بغداد (الرافدین و الرشید) است که آن ها ۱۲۴ شعبه می باشد. حجم نمونه ۹۲ شعبه براساس جدول مورگان تعیین شد. با توجه به پیش بینی عدم بازگشت تعدادی از پرسش نامه ها، تعداد ۱۲۰ پرسشنامه به صورت حضوری توزیع شد که از این تعداد نیز ۲۵ پرسشنامه ناقص و غیر قابل استفاده بود. برای آزمون فرضیه ها از مدل سازی معادلات ساختاری و از نرم افزارهای SPSS v.۱۹,PLS استفاده به عمل آمد.نتایج پژوهش نشان داد که از میان سه عامل تمرکز، رسمیت و پیچیدگی تنها عامل تمرکز سازمانی بر گرایش مدیران به کارآفرینی تاثیر مثبت و معناداری دارد.کلیدواژه ها
ساختار سازمانی، گرایش به کارآفرینی، رسمیت، تمرکز، پییچیدگیمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.