داشبورد مدیریتی، از تاریخچه، تعریف، انواع، مزایا و محدودیت های تا یک داشبورد مدیریتی خود

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد، کارآفرینی و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: CEMCD02_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 334
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمداسماعیل مطهری خوانساری

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی گرایش تصمیم گیری و خط مشی گذاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

محمدرضا مطهری خوانساری

کارشناسی ارشد مدیریت دولتی گرایش منابع انسانی دانشگاه ازاد اسلامی واحد تهران مرکز

محسن اصلانی

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی گرایش تطبیقی و توسعه دانشگاه تهران

چکیده

اصطلاح “Management dashboard” در حوزه اصطلاحی آشنا و بسیار پرکاربرد است. داشبورد مدیریت به طیف گسترده ای از ابزارهای گزارش دهی اشاره دارد. این ابزارها امکان استفاده از معیارهای مختلف عملکرد و کارایی را برای ارزیابی توانایی سازمان ها برای دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده فراهم می کند. داشبورد برای مدیریت به معنای یک ابزار تصمیم گیری است که به مدیران اجازه می دهد گزارش های عملکردی سطح بالاتر و حاوی جزئیات بیشتری را مشاهده کنند. این ابزار به درک تنگناهای عملکرد، توسعه اقدامات اصلاحی و پیش بینی عملکرد اینده کمک می کند و گزارش های عملکرد و کارایی را نشان می دهد که حوزه های کلیدی فعالیت یک شرکت از جمله مدیریت، بازاریابی ، فروش، تولید، توسعه را برجسته می کند و برای هر یک از مناطق، داشبورد عملکرد و تاثیر عوامل مختلف از جمله افراد، ماشین ها مواد و پول را به تصویر می کشد. داشبورد مدیریت اطلاعات حیاتی مورد نیاز برای مدیریت یک سازمان را در یک مکان و در یک صفحه نمایش می دهد.داشبورد مدیریتی management dashboard یک ارائه بصری و قابل فهم است که شاخص های کلیدی عملکردی Key Performance Indicators یا به اختصار KPI را که یک سازمان برای بررسی و ارزیابی فعالیت های خود در مسیر رسدین به اهداف تعیین شده تعریف می کند، نشان می دهد. اغلب افراد تصور می کنند که داشبورد همان گزارش سازها هستند اما اینگونه نیست و هر کدام کاربرد خاص خود را دارد.

کلیدواژه ها

داشبورد مدیریتی، KPI، داشبورد استراتژیک، داشبورد مدیریتی خوب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.