شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر ریسک های زنجیره تامین پایدار با روش کوکوسو (مطالعه موردی: شرکت تولیدی و صنعتی شاهین موتور قم)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد، کارآفرینی و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: CEMCD02_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 171
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب باوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی گرایش تولید وعملیات دانشگاه شهاب دانش قم

مجید رمضانی

عضو هیئت علمی دانشگاه شهاب دانش قم

چکیده

وجود عدم قطعیت وافزایش تعداد عوامل تاثیرگذار در زنجیره تامین و ازدیاد پیچیدگی در سیستم های تولیدی، تبعاتی منفی برای مدیران به دنبال داشته است. هر سازمان بسته به نوع فعالیت و حساسیت داراییهای خود، با میزان مختلفی از ریسک ها و خطرات مواجه می شود. برای مقابله با این وضعیت، ضروری است که فرایند مدیریت ریسک برای هر سازمان اجرا شود و مشکلات و ریسک های موثر بر زنجیره تامین به صورت پیشگیرانه مدیریت گردد. ریسک های موجود در زنجیره تامین تاثیر مستقیم بر نتایج نهایی و خروجی های شرکت ها دارند. به عبارت دیگر، هر نقص یا ریسکی در زنجیره تامین تاثیر مستقیمی بر ادامه عملیات شرکت و تحویل محصولات یا خدمات به بازار دارد و تاثیر نهایی آن بر مشتریان خواهد بود. با توجه به جایگاه و اهمیت ریسک در تصمیم گیری بنگاه های اقتصادی، در این پژوهش به شناسایی و بررسی اثرات عوامل ریسک زنجیره تامین در صنایع تولیدی پرداخته شده است. سوال اصلی تحقیق (ریسک های موثر بر عملکرد زنجیره تامین پایدار در صنایع تولیدی کدام است/» روش تحقیق از نوع پژوهش های توسعه ای و به روش توصیفی - تحلیلی با استفاده از منابع کتابخانه ای و استفاده از روش های رتبه بندی ترکیبی می باشد. ابزار گردآوری اطلاعات استفاده از طراحی پرسشنامه بوده و جامعه آماری تحقیق نیز ترکیبی از نخبگان علمی و کارشناسان فنی مرتبط با فرآیندهای تولیدی می باشد. مطالعه منابع مرتبط و شناسایی ریسک های زنجیره، شناسائی عوامل موثر بر ریسک زنجیره تامین پایدار و عوامل موثر بر ریسک های زنجیره تامین پایدار به روش کوکوسو در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفت

کلیدواژه ها

ریسک، زنجیره تامین، صنایع تولیدی، روش کوکوسو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.