مروری جامع بر شوک های ارزی در ایران
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد، کارآفرینی و مهندسی صنایع
- کد COI اختصاصی: CEMCD02_032
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 224
نویسندگان
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته مدیریت بازرگانی بین المللی دانشگاه خوارزمی تهران
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی رشته مدیریت مالی دانشگاه خوارزمی تهران
چکیده
در تمام کشورهای جهان متغیر نرخ ارز به عنوان یکی از مهم ترین متغیرهای اقتصاد کلان شناخته می شود، چرا که در دنیای کنونی و با توجه به تحولات موجود در حوزه جهانی شدن، اقتصاد کشورها دارای تاثیرپذیری بالایی از نوسانات نرخ ارز می باشد. مدیریت بازار، ذخایر ارزی و نظام ارزی و به تبع آن نرخ ارز از یک طرف نقش موثری در صادرات و واردات و در نتیجه آن تنظیم و تعدیل تراز تجاری و تراز پرداخت های کشور داشته و از طرف دیگر، نقش موثری در تعیین قدرت رقابتی تولیدکنندگان داخلی در برابر رقابی خارجی در بازارهای داخلی و خارجی و تعیین میزان تولید و اشتغال دارد. تعیین میزان نرخ ارز همچنین می تواند بر سطح عمومی قیمت ها بر نرخ تورم نیز تاثیرگذار باشد، بنابراین با توجه به پیامدهای گسترده تعیین نرخ ارز بای عملکرد اقتصاد ایران، مدیریت ارز اهمیت بسیار بالایی دارد. بنابراین در این پژوهش به بررسی نوسانات ارزی در بازه زمانی ۱۳۵۸ لغایت ۱۴۰۱ پرداخته ایم. اولین شوک ارزی در اقتصاد ایران در سال ۱۳۵۸ به دلایل سیاسی رخ داد در حالیکه در سال های دهه هفتاد زمینه بروز شوک های ارزی بیشتر جنبه اقتصادی و بازرگانی پیدا کرد. در دهه نود نیز مساله تحریم نقش تعیین کننده ای در بروز شوک های ارزی ایفا نمود. با توجه به تحریم های اقتصادی صورت گرفته، منابع ارزی ایران بامحدودیت مواجه شده، نظام ارزی و به دنبال آن مدیریت منابع و مصارف ارز باید به گونه ای باشد که هزینه تحریم برای کشور در حداقل خود قرار بگیرد. این پژوهش برای نخستین بار بررسی جامعی از شوک های ارزی ایران ارائه می دهد. همچنین این بررسی می تواند سیاست گذاران اقتصادی را در جلوگیری از بروز شوک های ارزی کمک نماید.کلیدواژه ها
شوک ارزی، نرخ ارز، کسری بودجه، تراز پرداخت ها، نقدینگی و تورممقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.