یادگیری عمیق زیرشاخه ای از یادگیری ماشین و هوش مصنوعی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم کامپیوتر، برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICCONF09_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 368
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه معینی

مدرس دپارتمان مهندسی برق و کامپیوتر،دانشگاه الزهرا(س)، کرمان، ایران

سارا حسنی

رشته شبکه های کامپیوتری ، دانشگاه الزهرا (س) کرمان، ایران

زهرا جعفرپور

رشته شبکه های کامپیوتری ، دانشگاه الزهرا (س) کرمان، ایران

محدثه پورشیخعلی

رشته شبکه های کامپیوتری ، دانشگاه الزهرا (س) کرمان، ایران

حنانه دینده

رشته شبکه های کامپیوتری ، دانشگاه الزهرا (س) کرمان، ایران

چکیده

امروزه منابع در دسترس حکایت از رشد ۳۵ درصدی کاربرد هوش مصنوعی توسط بسیاری از شرکت ها در کسب و کارها و تجارت خود دارند و رد پای یادگیری ماشین در صنایع گوناگونی مانند بانک ها، کارخانه های صنعتی و حتی کسب و کارهای کوچیک تر نظیر پمپ بنزین ها و رستوران ها یافت می شود. یادگیری ماشینی جهت ایجاد روندهایی برای کمک به ماشین ها جهت درک داده ها استفاده می گردد و بر اساس نتایج حاصل از داده های بررسی شده به نتیجه گیری می پردازند. با گذشت زمان تعداد دستگاه هایی که به اینترنت متصل می شوند هر روز در حال افزایش است که منجر به افزایش داده های در دسترس جهت داده کاوی ، پردازش و کشف اطلاعات مفید می گردد. در یادگیری ماشینی روال کلی یادگیری مبتنی بر یک سری الگوریتم ها و مدل ها می باشد که از مهمترین آن ها می توان به شبکه های عصبی اشاره کرد. این فناوری احتمالا در سال های آینده به ویژه در سال های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ گسترش بیشتری خواهد یافت . از آنجایی که یادگیری ماشین و یادگیری عمیق دو زیر شاخه اصلی از هوش مصنوعی می باشد و هر دو الگوریتم هایی را برای هوشمند کردن سیستم های مبتنی بر هوش مصنوعی ارائه می دهند و اینترنت اشیا یکی از مهمترین زیرمجموعه های برنامه های کاربردی یادگیری ماشینی می باشند، در ادامه ابتدا به شرح چیستی هوش مصنوعی و سپس سایر مفاهیم مرتبط به آن خواهیم پرداخت .

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی ، اینترنت اشیا، داده کاوی ، شبکه های عصبی ، یادگیری ماشین ، یادگیری عمیق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.