بررسی افزایش بهره وری عملکرد ایستگاه های پمپاژ (مطالعه موردی : ایستگاه پمپاژ کوت امیر شهرستان کارون خوزستان)

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم کامپیوتر، برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICCONF09_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل احمدی

کارشناس ارشد، مهندسی مکانیک ، دانشگاه شهید چمران اهواز ، اهواز،ایران

سالم مهرزاد

استادیار ،گروه مهندسی مکانیک ،دانشگاه شهید چمران اهواز،اهواز، ایران

محمدرضا صفاریان

دانشیار ،گروه مهندسی مکانیک ،دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

چکیده

بهینه سازی برنامه زمانی عملکرد ایستگاههای پمپاژ در جهت انتقال آب، موضوع بسیار حائز اهمیت می باشد که به صرفه جویی قابل توجه ای در میزان مصرف انرژی و منابع مالی منجر خواهد شد. با بکارگیری از شبیه سازی هیدرول یکی سیستم و گردآوری اطلاعات، به صورت خودکار این امکان وجود دارد تا به یک مدل با دقت مناسب دست یافت . در این تحقیق به تجزیه و تحلیل مدلی جهت بهینه سازی عملکرد ایستگاههای پمپاژ پرداخته شد و مساله در جهت مینیمم سازی هزینه مصرف انرژی تعریف گردید. برای انجام این منظور، جهت مدلسازی ایستگاه پمپاژ از نرم افزار شبیه ساز مدل هیدرولیکی WaterGems و برای بهینه سازی از الگوریتم ژنتیک آشفته سریع (FMGA) استفاده می شود. ایستگاه پمپاژ کوت امیر، مثال موردی در این تحقیق است که عملیات بهینه سازی بر روی آن اجراء گردیده. هزینه مصرف انرژی در این ایستگاه، برای حداکثر ساعات کارایی خود که ۱۱ ساعت می باشد، ۳۰۸۲۲ کیلووات انرژی است که نشان از مصرف بالای این ایستگاه دارد. پس از اجراء مدل بهینه ساز و محاسبه مصرف انرژی برای گزینه برتر، مشخص گردید این ایستگاه با برنامه عملکرد زمانی بهینه ، به میزان ۲۹۴۸۲ کیلوات انرژی مصرف خواهد داشت که نشان از کاهش ۳۴.۴ درصدی مصرف انرژی دارد. نتایج محاسبه شده نشان می دهد که بهینه سازی مصرف انرژی در جهت اصلاح برنامه عملکرد زمانی پمپ ها باعث صرفه جویی در هزینه انرژی خواهد شد و می توان سهم بسزایی در مدیریت و حفظ منابع تولید انرژی داشت . همچنین واسنجی مدل به خوبی بیان کننده این نکته است که مدلسازی بدون دادههای اندازه گیری واقعی ، باعث تحلیل خطا خواهد شد و عملا نتایج از اعتمادپذیری بالایی برخوردار نمی باشند که دلیل آن وجود عدم قطعیت های بالا در سیستم ایستگاه پمپاژ است .

کلیدواژه ها

بهره وری، بهینه سازی، ایستگاه پمپاژ، کوت امیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.