طراحی کنترل کننده هوشمند پیش فاز-پس فاز با الگوریتم کلونی زنبور عسل در سیستم چند ماشینه

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم کامپیوتر، برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICCONF09_107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد اسلامی

گروه مهندسی برق و کامپیوتر، واحد چابهار، دانشگاه آزاد اسلامی ، چابهار، ایران.

چکیده

در این مقاله ، یک روش جدید مبتنی بر کلونی زنبور عسل برای طراحی هوشمند کنترل کننده پیشفاز-پسفاز به منظور میرا کردن نوسانهای فرکانس پایین پیشنهاد شده است . الگوریتم کلونی زنبورهای مصنوعی یک تکنیک برای حل مسایل بهینه سازی می باشد که بر مبنای رفتار زنبورهای عسل در طبیعت می باشد. در این روش هر یک از زنبورها با همکاری مستقیم و اشتراک گذاشتن اطلاعات سعی در به دست آوردن بهترین جواب بر حسب قوانین احتمال می پردازد. تنظیم مناسب کنترل کنندهها از اهمیت بسزایی برخوردار است . بطوریکه با این عمل می توان بهترین شرایط کارکرد سیستم را فراهم آورد و عدم هماهنگی مناسب ، ممکن است باعث ستیزه مداوم در نحوه اعمال سیگنالهای کنترلی آنها شده و یا حتی منجر به ناپایدار شدن سیستم شود. به دلیل پیچیدگی سیستم قدرت و عدم توانایی کنترلکننده کلاسیک در شرایط کاری مختلف تعیین مناسب پارامترها آن ضروری است . به عبارتی دیگر، پارامترهای متغیر کنترل کننده پیشفاز-پسفاز به صورت یک مساله بهینه سازی تبدیل شده و از الگوریتم کلونی زنبور عسل برای حل آن استفاده شده است . به منظور نشان دادن قابلت و توانایی روش پیشنهادی، مطالعات عددی بر روی یک سیستم چند ماشینه بزرگ در نظر گرفته شده است . همچنین به منظور نشان دادن مقاوم بودن کنترل کننده طراحی شده خطاهای مختلف به سیستم اعمال شده است . نتایج شبیه سازی قابلیت و برتری کنترل کننده طراحی شده پیشنهادی در مقایسه با الگوریتم اجتماع ذرات را نشان می دهند.

کلیدواژه ها

الگوریتم بهینه سازی اجتماع ذرات، کلونی زنبور عسل ، پایداری سیستم ، کنترل کننده پیشفاز-پسفاز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.