مطالعه مبانی گیمفیکشن و تاثیر آن بر آموزش مجازی با بهره گیری از هوش مصنوعی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم کامپیوتر، برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICCONF09_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 332
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی تکوری

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر، گرایش محاسبات علمی ، دانشگاه سیستان و بلوچستان، ایران

یحیی کرد

دکتری علوم کامپیوتر ،گروه علوم کامپیوتر ، دانشگاه سیستان و بلوچستان ، زاهدان، ایران

چکیده

گیمفیکشن به عنوان یک روش نوین در آموزش مجازی، با استفاده از عناصر بازی سازی برای افزایش مشارکت و تعامل دانشجوان در فرآیند یادگیری استفاده می شود. این مقاله به بررسی مبانی گیمفیکشن و تاثیر آن بر آموزش مجازی با بهره گیری از هوش مصنوعی پرداخته است . هدف اصلی این تحقیق ، بررسی رابطه بین گیمفیکشن و هوش مصنوعی در بهبود کارایی و کارآمدی آموزش مجازی است . گیمیفیکیشن یعنی وارد کردن تفکرات، مکانیزم، روش و فنون بازی به فعالیت هایی که اصولا بازی نیستند. برای مثال وقتی برای تغییر رفتار یا آموزش از مکانیزمهای بازی استفاده کنیم در واقع از گیمیفیکیشن استفاده کردهایم . در فارسی از کلمات ی چون »بازی آفرینی «، »بازیوارسازی«، »بازیکاری« گیمیفیکیشن در آموزش ، شکل کلاس، قوانین آن و حتی ارتباط مدرس و دانش آموزان را تغییر می دهد. چراکه اساسا قرار است فراگیران، نقش فعالانه تری در کلاس داشته باشند. از سوی دیگر، بخشی از وظیفه ی انتقال اطلاعات و آموزش آنها به بازی محول شده و مربی ، نقش مدیریتی و هدایت کنندگی بیشتری به عهده می گیرد. کاربرد گیمیفیکیشن در آموزش یکی از موثرترین روشهای آموزشی است که قدمت آن به اندازهی جدول مندلیف است . نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که استفاده از عناصر گیمیفیکیشن و هوش مصنوعی در آموزش مجازی، منجر به افزایش تعامل و تحول در فرآیند یادگیری دانشجوان شده و کارآمدتر آمور شده است . گیمیفیکیشن در آموزش ، به طورکلی سبب بهبود عملکرد مغز در یادگیری و نیز بازدهی بهتر علمی و مالی آموزش می شود

کلیدواژه ها

گیمفیکشن ، آموزش مجازی، هوش مصنوعی ، Gamification، AI

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.