سه الگوریتم فرا ابتکاری چندهدفه جدید برای زمانبندی وظایف در سیستم های ابری

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم کامپیوتر، برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICCONF09_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 58
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پویا قربانی حافظ

گروه مهندسی کامپیوتر، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی ، همدان، ایران

محمدامین ایراندوست

گروه مهندسی کامپیوتر، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی ، همدان، ایران

چکیده

با افزایش روزافزون استفاده از رایانش ابری در زمینه های مختلف ، این حوزه در حال تبدیل شدن به یکی از مهم ترین فناوریهای عصر حاضر است . ارائه دهندگان خدمات ابری برای ارائه خدمات باکیفیت ، با چالش های مختلفی مواجه هستند. یکی از مهم ترین این چالش ها، زمانبندی وظایف است . زمانبندی وظایف در رایانش ابری، به این معناست که وظایف مختلف را در زمان مناسب و با منابع مناسب اجرا کنیم . این کار می تواند تاثیر قابل توجهی بر عملکرد سیستم داشته باشد و بر کیفیت سرویس های ارائه شده تاثیرگذار باشد. چالش زمانبندی وظایف در رایانش ابری، از نوع مسائل NP-hard است . این بدان معناست که یافتن راهحل بهینه برای این مسئله ، در زمان محدود ممکن نیست . به همین دلیل ، برای دست یافتن به راهحل های نزدیک به مطلوب، باید از روشهای ابتکاری و فرا ابتکاری استفاده شود. الگوریتم های زمانبندی در رایانش ابری، می توانند اهداف مختلفی را دنبال کنند. برخی از این اهداف عبارت اند از: کاهش زمان اجرا، کاهش مصرف انرژی و کاهش هزینه . الگوریتم های زمانبندی چندهدفه به دنبال یافتن راهحل هایی هستند که چندین هدف را هم زمان بهینه کنند، این کار می تواند منجر به بهبود عملکرد کلی سیستم شود. در این مقاله به بررسی سه الگوریتم فرا ابتکاری جدیدی که برای حل مسئله ی زمانبندی وظایف ارائه شدند میپردازیم .

کلیدواژه ها

رایانش ابری، زمانبندی وظایف ، بهینه سازی گرگ خاکستری، الگوریتم گرده افشانی گل ، الگوریتم ازدحام ذرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.