بررسی شاخص ها و ویژگی های شهر دوستدار کودک با تاکید بر عدالت اجتماعی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: بیست و سومین کنفرانس ملی شهرسازی ،معماری ،عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: PSHCONF23_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 38
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی شهرستانی

مدیر هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری رشت

چکیده

کودکان به عنوان آینده سازان اجتماع، بزرگترین سرمایه هر کشوری محسوب می شوند و از لحاظ ویژگی های اجتماعی و انسانی در جایگاه ویژه ای قرار دارند. کودکان نیازمند فضایی امن و آسوده و فارغ از تهدیدهای محیطی، آلودگی هوا، صوت و ... هستند، تا با فراغ باز به بازی و تفریح بپردازند. جهت شکل گیری شاکله شخصیت کودکان، فضا نقش اساسی دارد و توجه به آن از لحاظ طراحی منظر بسیار مهم است. بر این اساس، با توجه به اهمیت نقش و جایگاه کودکان در اجتماع، شایسته است تا برنامه ریزان و طراحان شهری، در ایجاد فضاهای خاص این نسل توجه بیشتری مبذول نمایند.بر این اساس هدف از پژوهش حاضر، بررسی شاخص های و ویژگی های شهر دوستدار کودک با تاکید بر عدالت اجتماعی از دیدگاه شهرسازان و مدیران شهری می باشد.روش: روش پژوهش حاضر، از نظر هدف، کاربردی و نحوه گردآوری اطلاعات، توصیفی می باشد. اطلاعات به صورت کتابخانه ای و از منابع معتبر علمی، پژوهشی و پایگاه های اطلاعاتی همچون Scholar ، Sciencedirect ، SID، Irandoc و ... جمع آوری شده است.یافته ها: پژوهش حاضر به بررسی ویژگی های شهر دوستدار کودک از منابع مختلف در طراحی منظر می پردازد. یافته ها نشان می دهد هر چقدر در طراحی فضاهای شهری به درخواست ها و نیازهای کودکان توجه شود، کودکان در این فضاها احساس بهتر و شادتری را تجربه خواهند کرد. همچنین با نگاه به پژوهش های متعدد در حوزه کودک و نوجوان به خصوص در شهرسازی و پیاده سازی شهردوستدار کودک کمتر به این مقوله پرداخته شده و عملا عدالت در توازن ایجاد محیط های مختص کودکان کمتر نمود پیدا می کند.

کلیدواژه ها

طراحی شهری، شهر دوستدار کودک، عدالت اجتماعی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.