محاسبه اضافه ولتاژ در لوله فلزی زیر زمینی در مجاورت خط انتقال مافوق فشار قوی در اثر برخورد صاعقه
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم کامپیوتر، برق و مکانیک ایران
- کد COI اختصاصی: ICCONF09_036
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 165
نویسندگان
استادیار بخش برق، دانشکده مهندسی ، دانشگاه فسا، استان فارس، ایران.
چکیده
یکی از مسائل اساسی در سیستم انتقال پدیده صاعقه می باشد که همواره از چالش های اصلی طراحی خطوط انتقال بوده است . در این مقاله با استفاده از نرم افزار EMTP، شبیه سازی جریان های گذرا در طول دکل های انتقال و خطوط زمین زمانی که صاعقه به دکل خط انتقال برخورد می کند انجام شده است . تحقیقات نشان می دهد که جریان های در طول دکل ها و سیم های زمین به طور چشمگیری کاهش یافته و پس از ۵ اسپن می توانند نادیده گرفته شوند. همچنین تاثیر آنها بر روی امپدانس های موجی مختلف زمین ، مکان های تزریق جریان صاعقه ، اسپن های دکل و امپدانس های موجی صاعقه در زمانیکه صاعقه به دکل بر خورد می کند بدست آمده است . با کمک تبدیل فوریه ، برای محاسبه ولتاژ استرس گذرای پوشش بر روی خط لوله و میدان الکتریکی کلی در زمین وقتی که لوله زیرزمینی به طور موازی یا متقاطع با خط انتقال قرار می گیرد، روش گشتاور انتخاب شده است . فرمول های تقریبی برای محاسبه ماکزیمم استرس ولتاژ روکش در لوله فلزی برای حالت متقاطع پیشنهاد شده است که شامل جریان صاعقه ، مقاومت ویژه خاک، مدل های لوله ، ابعاد ساختار زمین دکل و فاصله جداسازی بین لوله و ساختار زمین دکل است . سپس روش پیشنهاد شده می تواند برای ارزیابی فاصله ایمن بین لوله و ساختار زمین دکل و میزان استقامت پوشش ضد خوردگی لوله در برابر صاعقه الکتریکی استفاده شود. نهایتا اگر فاصله واقعی کمتر از میزان محاسبه شده باشد مدل سازی و آنالیز نتایج اندازه گیری ها می تواند برای محافظت پوشش لوله در عمل استفاده شود.کلیدواژه ها
صاعقه ، روش لحظه ای، خط انتقال قدرت، لوله زیرزمینی ، کاهش دادن اضافه ولتاژ.مقالات مرتبط جدید
- بررسی عددی تاثیر لایه مرزی بر عملکرد انتقال حرارت و افت فشار در مبدل های حرارتی
- Quantitative Insights into G Protein Signaling: A Review of Recent SPR Methodologies and Discoveries
- استفاده از دو الگوریتم رمزنگاری AES و DES در راستای افزایش امنیت اطلاعات در شبکه های حسگر بیسیم
- پیشنهاد الگوریتم های بهینه سازی برای طراحی گراف های پیچیده با استفاده از شبکه های مولد (GAN)
- طراحی و ارزیابی مدل های تحلیلی برای تسریع فرایند های تصمیم گیری در تحلیل داده های بزرگ به کمک تکنیک یادگیری ماشین
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.