بررسی نقشنمای سبز در سلامت روان با تاثیرپذیری از معماری بیونیک
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: بیست و سومین کنفرانس ملی شهرسازی ،معماری ،عمران و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: PSHCONF23_027
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 160
نویسندگان
استادیار، گروه معماری،
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری منظر
چکیده
با توجهبه رشد روزافزون جمعیت، انسان امروزی برای ادامه به زندگی به ساختمان جهت سکونت نیاز دارد. درواقع نوع طراحی و میزان هماهنگی معماری آن با نیازهای انسانی و در راستای سلامت او نیز بسیار مهم است و باید به آن توجه شود. ایجاد فضای سبز در نمای ساختمان ها و اطراف آن سبب کاهش میزان استرس اجتماعی افراد و افزایش عوامل عملکردی و اجتماعی می شود. در صورتیکه امروزه در فضاهای مسکونی به خصوص در آپارتمان ها ایجاد فضای سبز با مشکل همراه است و بعضی اوقات نیز ناممکن. بنابراین؛ معماری سبز یکی از رویکردهایی است که در سال های اخیر مورد توجه طراحان زیادی قرار گرفته است. وجود نمای سبز در ساختمان ها باعث ایجاد ارتباط معماری با طبیعت می شود که در معماری بیونیک می توان نمونه های بسیار زیادی از آن را مشاهده کرد. در این مقاله با استفاده از روش توصیفی تحلیلی سعی شده است تا با بررسی مسائل مربوط به نمای سبز در معماری بیونیک و سلامت روان، تاثیر آنها را بر رو یکدیگر بسنجیم. به این منظور پس از بیان تاثیر هرکدام از مولفه های موثر بر نمای سبز و سلامت روان، به بررسی این دو عامل در دو محله تهران، دروس و نیاوران، بر اساس مولفه های موثر در نمای سبز و سلامت روان در ابعاد زیبایی شناسی، عملکردی، محیط زیستی و اجتماعی پرداخته شده است که با دو شهر منتخب خارجی، میلان ایتالیا و سنگاپور مقایسه شده است. در واقع علت انتخاب این دو شهر خارجی این بوده که در معماری ساختمان هایشان از نمای سبز استفاده قابل توجهی شده است و نیز به محیط زیست اهمیت بسیاری داده شده است. در نهایت با بررسی معیارها و شناسایی مشکلات موجود به پرسش های مقاله پاسخ داده شده است که نتایج نشان داده است، تا ارتباط بین معماری و طبیعت بهتر مشخص شود. زیرا به دلیل عدم توجه به این مسئله در معماری و نمای ساختمان ها سبب کاهش میزان خوانایی در فضای شهری و نیز کاهش سطح استرس اجتماعی می شود.کلیدواژه ها
سلامت روان، نمای سبز، معماری بیونیکاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.