انواع افزودنی های قیر برای مقابله با عریان شدگی مخلوط های آسفالتی و روش های کاهش حساسیت رطوبتی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: بیست و سومین کنفرانس ملی شهرسازی ،معماری ،عمران و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: PSHCONF23_021
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 278
نویسندگان
کارشناس ارشد عمران گرایش راه و ترابری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر
چکیده
جداشدن مصالح سنگی از سطح رویه آسفالتی را عریان شدگی مصالح سنگی می نامند که در این عمل پیوند بین مصالح سنگی و قیر به وسیله آب شکسته می شود یکی از مهمترین عملکردهای قیر در راهسازی چسبندگی آن است که به عنوان ماده چسبنده بین مصالح سنگی و یا بین قشر آسفالت و جسم راه عمل می کند. پس انسجام مخلوط های آسفالتی در اثر چسبندگی مصالح سنگی و قیر معنی پیدا می کند در عریان شدگی، پیوند بین مصالح سنگی و قیر به وسیله آب شکسته می شود. در این پژوهش، انواع مختلف پلیمر های افزودنی قیر مورد بحث قرار گرفت همچنین تعاریف حساسیت رطوبتی و عریان شدگی مخلوط آسفالتی توضیح داده شد، ارزیابی اقتصادی و فنی برای کاربرد مواد ضد عریان شدگی انجام شده است. همچنین انواع روش هتی کاهش حساسیت رطوبتی گفته شد نتایج این تحقیق نشان داد که با استفاده از مواد ضد عریان شدگی میتوان حساسیت مصالح در برابر عریان شدگی را اصلاح کرد، و البته لازم است برای هر نوع مصالح به صورت مجزا تاثیر مواد ضد عریان شدگی بررسی شود.البته مشخص شد که استفاده زیاد از مواد ضد عریان شدگی میتواند نتیجه عکس دهد تحلیل اقتصادی نیز مبین این حقیقت است که کاربرد مواد ضد عریان شدگی از منظر اقتصادی سبب کاهش هزینه های ناشی از تعمیرات تا تعویض آسفالت خواهد شد.کلیدواژه ها
عریان شدگی، آسفالت گرم، روسازی ،پلیمر های افزودنی قیر،حساسیت رطوبتی، افزودنی های قیراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.