ارزیابی اثر نوع سنگدانه ها بر پتانسیل عریان شدگی مخلوط های آسفالتی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: بیست و سومین کنفرانس ملی شهرسازی ،معماری ،عمران و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: PSHCONF23_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 169
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی عمران گرایش راه و ترابری
چکیده
تلاش محققین و مهندسان بر آن بوده است تا با افزایش کیفیت و دوام مخلوط های آسفالتی، مانع از ایجاد خرابی های زودرس در روسازی شوند زیانهای رطوبتی مخلوط های آسفالتی که عریان شدگی نیز نامیده می شود علت ایجاد و گسترش بسیاری از خرابی های روسازی های آسفالتی است. عریان شدگی می تواند در اثر دو پدیده از بین رفتن چسبندگی و از بین رفتن پیوستگی بوجود آید انسجام مخلوط های آسفالتی در اثر چسبندگی مصالح سنگی و قیر معنی پیدا می کند پس یکی از مهمترین عملکردهای قیر در راهسازی چسبندگی آن است که به عنوان ماده چسبنده بین مصالح سنگی و یا بین قشر آسفالت و جسم راه عمل می کند. در عریان شدگی، پیوند بین مصالح سنگی و قیر به وسیله آب شکسته می شود. در این مقاله به تاثیر انواع سنگدانه های استفاده شده در مخلوط اسفالتی پرداخته شده است. و خصوصیت انواع مختلف مصالح سنگی استفاده شده در اسفالت بررسی شده و حساسیت رطوبتی مصالح آسفالتی سنجیده شده است، با توجه به اینکه معادن سنگ مورد استفاده در کارهای راهسازی از تنوع در نوع و جنس سنگ برخوردار نیستند و اغلب آن ها را معادن سنگ کربناته (مانند سنگ آهک) و برخی هم معادن سیلیسی تشکیل می دهند به این نتیجه رسیده شد که مصالح سنگی حاوی درصد بالای سیلیس که جاذب آب است، مستعد برهنگی بوده و مصالح با مقادیر کم سیلیس، دافع آب بوده و در برابر برهنگی مقاومت دارندکلیدواژه ها
عریان شدگی، مصالح سنگی آسفالتء مصالح آسفالت گرم، روسازی،اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.