مقایسه اثربخشی رویکرد درمانی مصاحبه انگیزشی و رویکرد درمانی راه حل محورکوتاه مدت در نوجوانان دارای افکار خودکشی شهر تبریز
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته ای علوم بهداشتی، روانشناسی، مدیریت و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: HPMECONF09_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 234
نویسندگان
چکیده
رفتار خودکشی یکی از مشکلات جدی سلامت عمومی است و اقدام به خودکشی به عنوان یکی از شاخص های مهم بهداشت روانی افراد جامعه محسوب می گردد (امیر مرادی، معماری، رمیم، مهران و خسروی، ۱۳۸۴). بالغ بر ۳۵۰۰۰ مرگ در سال (۱۰۰ مورد در روز) در ایالات متحده مربوط به خودکشی می باشد. خودکشی به عنوان دهمین علت مرگ و میر در ایالات متحده پس از بیماری های قلبی، سرطان، بیماری مزمن مجاری تنفسی تحتانی، بیماری عروق مغزی، تصادفات، بیماری آلزایمر، دیابت، آنفولانزا، عفونت ریوی و بیماری کلیه شناخته شده است. طبق گزارشات سازمان جهانی بهداشت WHO خودکشی شایعترین عامل مرگ و میر در سنین ۲۴-۱۵ سال است (احمدی، ۱۴۰۰). هر ساله یک ملیون نفر در جهان خودکشی می کنند. یکی از مسایل مهم در خودکشی نقش حضور همزمان انواع اختلالات روانی و عوامل مرتبط با اقدام به خودکشی است که از این میان میتوان از افسردگی ، اختلالات روان رنجوری و شخصیتی (۲۲%)، سوء مصرف مواد و الکل (۱۶%)، اسکیزوفرنی (۱۰%) و سایر اختلالات روانی (۲۱%) یاد کرد. افسردگی اساسی بالاترین خطر خودکشی را دارد. همراه شدن اختلالاتی مثل اضطراب ، بیقراری و تغییرات سریع خلق خطر خودکشی را افزایش میدهد (انصاری، ۱۳۹۸) . از آنجایی که امروزه یکی از چالش های مهم سیستم های بهداشتی در کشور ایران، موعوع اقدام به خودکشی در نوجوانان درک عمیق از این پدیده جهت ارائه ی راهکارهای است، پیشگیرانه و کنترلی ضروری است (آل سعدی ثانی، ۱۳۹۹). با توجه به این توضیحات در پژوهش حاضر محقق در پی این مساله است که "کدام یک از رویکردهای درمانی مصاحبه انگیزشی و راه حل محور کوتاه مدت، در کاهش افکار خودکشی در نوجوانان شهر تبریز بیشترین تاثیر را دارد؟".کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.