بررسی شیوع فرسودگی تحصیلی در دستیاران دانشگاه علوم پزشکی مازندران درسال ۱۳۹۸

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی هیپنوتیزم بالینی و علوم اعصاب
  • کد COI اختصاصی: CHRS03_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 130
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نامی ستایشی

دانشجوی پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

علی مرادحیدری گرجی

دانشیار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علومپزشکی مازندران ، ساری ، ایران

سیاوش مرادی

استادیار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری،ایران

حسین رنجبران

استادیار مرکز تحقیقات ژنتیک ایمنی پژوهشکده بیماری های غیر واگیر، دانشگاه علومپزشکی مازندران، ساری، ایران

چکیده

سابقه و هدف: فرسودگی تحصیلی سندرمی از کاهش کارایی شخصی، خستگی ذهنی و زوال شخصیت است که در پاسخ به فشار ذهنی در مقابل استرس طولانی مدت ناشی از برخورد فراوان با دیگران در محیط کار ایجاد می شود. هدف از مطالعه بررسی میزان فرسودگی تحصیلی دستیاران دانشگاه علوم پزشکی مازندران به عنوان نمونه ای از جامعه پزشکی است.مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی از نوع مقطعی_مشاهده ای است که در سال ۱۳۹۸ در بیمارستان های شهر ساری و کلینیک طوبی شهرستان سورک روی ۱۰۸ نفر از دستیاران ۵۴-۲۶ سال انجام شد. اطلاعات مورد نیاز توسط پرسشنامه های فرسودگی تحصیلی مزلاک( (MBI جمع آوری شده است داده ها از طریق نرم افزار SPSS نسخه ۲۴ تجزیه و تحلیل آماری شد.یافته ها: میانگین سنی دستیاران مورد پژوهش ۳۴.۵۷ ± ۶.۵ بود.۶۱.۱درصد واحدهای پژوهش مذکر و ۳۸.۹درصد مونث بودند. از نظر وضعیت تاهل ۷۳.۱ درصد متاهل و ۲۶.۹درصد مجرد بودند و ۴۸.۱درصد با خانواده در یک شهر زندگی می کردند . میانگین نمره فرسودگی تحصیلی در دستیاران مورد مطالعه ۶۶.۷۲ گزارش شد . در این مطالعه دستیاران رشته های طب اورژانس، نوروسرجری و جراحی فرسودگی بیشتری سنبت به دیگر دستیاران دارا می باشند. با افزایش سن,فرسودگی تحصیلی نیز افزایش می یابد ولی این ارتباط معنی دار نبود با افزایش سنوات تحصیلی میزان فرسودگی تحصیلی در دستیاران بطور معنادار افزایش یافته است.استنتاج: فرسودگی تحصیلی با اقزایش سنوات تحصیل و سن افزایش یافته و در مردان و افراد مجرد بیشتر مشاهده شده است .

کلیدواژه ها

شیوع، فرسودگی تحصیلی ، دستیاران، مازندران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.