مطالعه موردی بیهوشی هیپنوتیزمی در جراحی توده پستان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سومین کنگره بین المللی هیپنوتیزم بالینی و علوم اعصاب
- کد COI اختصاصی: CHRS03_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 145
نویسندگان
روانپزشک، دانشیار گروه روان پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
استادیار، گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، موسسه آموزش عالی فروردین، قائمشهر، ایران.
دانشجوی دکتری روانشناسی تربیتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، ساری، ایران.
دانشجوی دکتری روانشناسی عمومی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند، بیرجند، ایران.
چکیده
مقدمه: سرطان پستان، مهم ترین و رایج ترین بیماری زنان و دومین میزان مرگ و میر بعد از سرطان ریه می باشد. با توجه به اینکه توده پستان، درمان دارویی نداشته و درمان اصلی و قطعی آن جراحی است و عوارض ناشی از بیهوشی دارویی در آنها بالا بوده، لذا استفاده از بیهوشی هیپنوتیزمی، راه مناسبی برای کاهش عوارض ناشی از بیهوشی، بهبود سریع تر جراحت و کاهش مدت زمان اقامت در بیمارستان است. با توجه به فواید استفاده از هیپنوتیزم در جراحی پستان، این پژوهش با هدف بررسی موردی بیهوشی هیپنوتیزمی در جراحی توده پستان انجام گرفت.روش کار: در این مطالعه موردی که از درمان غیردارویی (روان درمانی) برای جلوگیری از عوارض بیهوشی دارویی از بیهوشی هیپنوتیزمی استفاده شد، نمونه مورد بررسی زن ۴۵ ساله بود که با تشخیص توده پستان در بیمارستانی در شهر ساری بستری و چند ساعت پس از عمل جراحی پارشیل ماستکتومی با حال مساعد از بیمارستان ترخیص گردید. هیپنوتیزم توسط روان پزشک و فلوشیپ روان درمانی که در انجمن هیپنوتیزم بالینی ایران دوره هیپنوتیزم درمانی را گذرانده بودند، انجام شد.یافته ها : بیمار تحت جراحی مستقیم با بیهوشی هیپنوتیزمی قرار گرفت و پس از اتمام این جراحی که حدود ۳۰ دقیقه زمان برد، با استفاده از القای مستقیم هیپنوتیزم، بیمار هوشیاری کامل خود را به دست آورد و چند ساعت پس از عمل با حال مساعد بیمارستان را ترک کرد.نتیجه گیری: با توجه به عمل های متعدد جراحی و فواید هیپنوتیزم، توصیه می شود شرایط بکارگیری از این روش با توجه به ماهیت درمان فراهم شود.کلیدواژه ها
بیهوشی، روش های جراحی، سرطان پستان، هیپنوتیزممقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.