نقش گفتمان در هیپنوتیزم

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی هیپنوتیزم بالینی و علوم اعصاب
  • کد COI اختصاصی: CHRS03_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 235
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا پهلوان زاده فینی

دانش آموخته دکتری زبان شناسی، مدرس دانشگاه کاشان

چکیده

کاربردشناسی یکی از حوزه های علم زبان شناسی است که به بحث درباره تاثیر بافت بر معنا و گفتمان می پردازد. یکی از شاخص ترین نظریه های مطرح شده در این حوزه مطالعاتی نظریه کنش های گفتاری آستین و سرل (۱۹۶۲) می باشد. مطابق با این نظریه، عمل گفتاری به کنش یا عملی اطلاق می شود که در نتیجه یک گفتمان عمدی رخ می دهد. زمانی که یک پاره گفتار در کانال انتقال پیام توسط گوینده بیان می شود، به قصد این که جریان یا کنشی به راه بیفتد، یک کنش گفتاری رخ می دهد. این نظریه مجموعی از مقالات تدریس شده جان آستین در دانشگاه آکسفورد است و هنوز هم طرفدارانی دارد که به انتشار مقالاتی بر پایه این چارچوب نظری گفتمانی می پردازند. در واقع اعتقاد این گروه از زبان شناسان بر این است کنشی که در نتیجه مطرح شدن یک گفتمان باشد، به گوینده کمک می کند تا با بیان پاره گفته اش هدف یا مقصود مورد نظر خویش را به سرانجام برساند. آستین معتقد است که هر جمله یا پاره گفتار می تواند شامل کنش های گفتاری بیانی، منظورشناختی و تاثیری باشد. کنش منظورشناختی مطابق نظر سرل می تواند در پنج گروه کنش توصیفی، امری/ترغیبی، بیان عواطف، تعهدی و اعلامی طبقه بندی شود. در سخنرانی حاضر، با بررسی مقاله الینا و همکاران (۲۰۱۸) به چاپ رسیده در شماره پنجم ژورنال علمی-پژوهشی زبان و زبان شناسی آمریکا با عنوان جنبه های زبان شناختی هیپنوتیزم در دندانپزشکی: مطالعاتی با رویکرد سبک شناختی و کاربردشناختی به بررسی اثر به کارگیری گفتمان زبان شناختی در فرایند هیپنوتراپی پیش از شروع درمان خواهیم پرداخت. دستاوردهای مقاله مذکور نشان می دهند که گزینش انواعی از کنش های گفتاری آستین و سرل در فرایند هیپنوتراپی توسط پزشک در آرامش بخشیدن به بیماران موثر بوده است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.