CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه میزان استرس درک شده و انگیزش تحصیلی دانشجویان تحت آموزش مجازی در رشته های مختلف دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله.

عنوان مقاله: مقایسه میزان استرس درک شده و انگیزش تحصیلی دانشجویان تحت آموزش مجازی در رشته های مختلف دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله.
شناسه ملی مقاله: JR_JNE-13-2_003
منتشر شده در در سال 1403
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهدی شکوری - in Baqiyatallah University of Medical Sciences
ربابه خلیلی - in Baqiyatallah University of Medical Sciences
محمد مهذی سالاری - in Baqiyatallah University of Medical Sciences
فریال خمسه - in Baqiyatallah University of Medical Sciences

خلاصه مقاله:
مقدمه: با شیوع کووید ۱۹ در سراسر جهان، دولت ها جهت کنترل شیوع  بیماری ناچار به تعطیلی موسسات علمی و دانشگاه ها شدند، طوریکه این عوامل آن ها را ملزم به استفاده بی سابقه ای از آموزش مجازی نمود. افزایش استفاده از این نوع آموزش سبب افزایش استرس میان دانشجویان شد و بنوعی انگیزش تحصیلی آنان را تحت تاثیر قرار داد. لذا مطالعه حاضر با هدف مقایسه میزان استرس درک شده و انگیزش تحصیلی دانشجویان تحت آموزش مجازی در رشته های مختلف دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله انجام شد. روش کار: مطالعه حاضر از نوع توصیفی– مقطعی است که در بازه زمانی خرداد ماه سال ۱۳۹۹ تا خرداد ماه ۱۴۰۰ در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در میان ۳۰۰ دانشجو انجام شد. برای جمع اوری اطلاعات از سه پرسشنامه دموگرافیگ، استرس درک شده Cohen و انگیزش تحصیلی Harter استفاده شد که به صورت مجازی جمع آوری شد و با کمک نرم افزار SPSS ۲۲ تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: ) ۲/۷۰ درصد) دانشجویان میزان انگیزش تحصیلی بالایی داشتند و (۴/۸۳ درصد) شان میزان استرس درک شده بالایی گزارش نمودند. دانشجویان رشته داروسازی بیشترین و دانشجویان پزشکی کمترین میزان استرس درک شده را داشتند و دانشجویان دندان پزشکی و پزشکی بترتیب بیشترین و کمترین میزان انگیزش تحصیلی را دارا بودند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه، اکثر دانشجویان تحت آموزش مجازی استرس درک شده شدیدی تجربه کرده بودند و دارای انگیزش تحصیلی بالایی نیز بودند. لذا با اتخاذ تصمیمهای مناسب و برنامه ریزی می توان از بروز اختلالات روانشناختی ناشی از استرس بالا و فشار آموزشی دانشجویان پیشگیری نمود و سبب افزایش کیفیت یادگیری شان گردید.

کلمات کلیدی:
Covid-۱۹, Virtual education, Perceived stress, Academic motivation., کووید ۱۹, آموزش مجازی, استرس ادراک شده, انگیزش تحصیلی.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/2021236/