ارتباط پلی مورفیسمrs۲۹۱۰۱۶۴ ژنmiR-۱۴۶a با سرطان تخمدان در جمعیت مازندران

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دوره: 16، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_NKUMS-16-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 98
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینو کوچ پی ده

Master, Department of Genetic Sciences, School of Biology Sciences, Islamic Azad UniversityTonekabon Branch, Tonekabon, Iran

رسول زحمتکش رودسری

Assistant Professor, Department of Cell and Molecular Sciences, School of Biology Sciences, Islamic Azad University Tonekabon Branch, Tonekabon, Iran

چکیده

مقدمه: سرطان تخمدان دومین سرطان شایع دستگاه تناسلی در زنان است.miRNA ها مولکول های کوچک غیرکدکننده ای هستند که در تنظیم بیان ژن هدف نقش دارند. تنوع ژنتیکی با تغییر بیان ژن های هدف شانس ابتلا به سرطان تخمدان را افزایش می دهد. هدف از این مطالعه بررسی پلی مورفیسم جایگاه rs۲۹۱۰۱۶۴ ژن miR-۱۴۶a در زنان مبتلا به سرطان تخمدان در جمعیت استان مازندران است. روش کار: در این مطالعه موردی شاهدی ۷۰ زن مبتلا به سرطان تخمدان و ۷۰ زن سالم بررسی شدند. از نمونه های خون محیطی، DNA ژنومی استخراج شد. برای بررسی تنوع ژنتیکی miR-۱۴۶a از روش Tetra primers ARMS-PCR استفاده شد. داده ها با نرم افزار SPSS (ویرایش ۲۳) و با آزمون های آماری در سطح معناداری ۰۵/۰ تجزیه وتحلیل شدند. یافته ها: فراوانی ژنوتیپ های GG، CG و CC در بیماران به ترتیب برابر با ۱۴/۱۷، ۴۳/۳۱ و ۴۳/۵۱ درصد و در افراد سالم به ترتیب برابر با ۵۷/۲۸، ۰۰/۴۰ و ۴۳/۳۱ درصد محاسبه شد. نتایج آماری نشان داد که ارتباط معناداری بین فراوانی آلل C ژن  miR-۱۴۶a و بیماری سرطان تخمدان وجود دارد (۰۰۷/۰=P). نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پژوهش نشان دهنده ارتباط ژنوتیپ CC با بیماری سرطان تخمدان در افراد مورد بررسی است. می توان آلل C را یک فاکتور خطر معرفی کرد.

کلیدواژه ها

mir-۱۴۶a gene, Ovarian cancer, Single nucleotide polymorphism, ژنmiR-۱۴۶a, پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی, سرطان تخمدان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.