نقش منظربومی درمنظرشهرتاریخی نمونه موردی بررسی بومگرایی شهرتاریخی بوشهر

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی- اسلامی
  • کد COI اختصاصی: NCIAUD01_212
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 982
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر اردانه

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری

علی اصغر ادیبی

استادیاردانشگاه تهران

چکیده

منظربومی به عنوان عامل شکل گیری درمنظر شهر تاریخی بوشهر واقع درکرانه شمالی خلیج فارس عامل تمایز آن بادیگر مناظر شهرهای تاریخی محسوب میشود این شهر درگذشته ازتعادلی پایدار بین منظرطبیعی منظر تاریخی و منظر اقتصادی برخوردار بوده است متاسفانه درده های اخیر با توسعه شهرهای تاریخی بدون توجه به ساختارمنظر بوم گرا نقش آنها درشکل دهی به شهر و منظر شهر دچار فراموشی شده است درفرضیه تحقیق به بررسی ارتباط منظر بومی درپایداری شهرت اریخی بوشهر همچنین به دنبال ارایه الگوهای بوم گرا درتوسعه شهر با استفاده ازالگوهای منظر بومی پرداخته شدهاست دراین مقاله با روش تحقیق توصیفی تحلیلی درابتدا با استفاده ازمطالعات کتابخانه ای اصول و معیارهای طراحی منظر بومی درنمونه موردی بوشهر بررسی شده است پس ازآن با تحلیل و شناخت محدودهی مورد بررسی درجهت بهره گیری ازمنظر بومی شهرتاریخی بوشهر درتوسعه منظر شهر اصول و راه کارهایی ارایه شده است.

کلیدواژه ها

طبیعت، منظربومی، منظر شهری، پایداری، بوشهر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.