نشانه شناسی درمعماری اسلامی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی- اسلامی
  • کد COI اختصاصی: NCIAUD01_196
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2701
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بیانه عطاری

احد نژادابراهیمی

مهدی نارنگی

چکیده

رویکرد نماشناسانه ازبحثهای مهم درمطالعه تاریخ معماری اسلامی است با بررسی دین اسلام درمی یابیم که این دین مبین تمایل بیشتری به نشان دادن معانی و مفاهیم خود درقالب رفتارها دارد تا صورت اما با این وجود درمواردی نیز این مفاهیم را درقالب نشانه ها ونمادهای بصری نشان داده است درراستای چگونگی تجلی نشانه شناسی درمعماری اسلامی به خصوص مساجد دراین مقاله سعی برآن شده است که عناصرواجزای کالبدی مسجد مانند گنبد مناره و ... و تاثیری که درانتقال معانی و مفهومشان دارند مورد بررسی قرارگیرد دراین پژوهش فرض بران شده است که عناصری که به عنوان نماد و نشانه درنظر گرفته شده اند علت کارکردی داشته اند و به مرور زمان تبدیل به نمادگشته اند با استفاده ازمطالعات کتابخانه ای و منابع مکتوب و به کمک روش توصیفی تحلیلی برا یجمع اوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل آن استفاده شده است درانتها نتیجه میشود که این عناصر به مرور زمان به عنوان نماد و نشانه درمعماری اسلامی جابازکرده اند

کلیدواژه ها

نشانه، مسجد، گنبد، مناره، متن معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.