نقش برنامه درسی پنهان بر افزایش اشتیاق دانش آموزان به مدرسه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی افق های نوین در آموزش و پرورش در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: CSECO01_1883
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 290
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهیا سلیمی

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

رحیمه بلوچزهی

دانش آموخته ی کارشناسی ادبیات ، دانشگاه آزاد اسلام واحد نیک شهر

مریم وظیفه خواه

دانش آموخته ی کارشناسی آموزش ابتدایی ، دانشگاه فرهنگیان پردیس رسالت زاهدان

نسیمه علوی نژاد

دانش آموخته ی کارشناسی آموزش ابتدایی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراوان

چکیده

یکی از عوامل موثر در گرایش افراد به مطالعه و یادگیری، انگیزه پیشرفت کردن است که از انگیزه ی اشتیاق تحصیلی نشئت می گیرد، زیرا در تعریف اشتیاق آمده است که: علت آنچه که ،کسی را به کاری وا می دارد. دانش آموزانی که اشتیاق تحصیلی داشته باشند، توجه و تمرکز بیشتری در کار ها دارند و به تبع آن عملکرد تحصیلی بهتری خواهند داشت و از رفتار های ناسازگارانه اجتناب می کنند. یککی از عوامل موثر بر اشتیاق به مدرسه ، برنامه درسی پنهان ی باشد. برنامه درسی پنهان به عملکردها و نتایج آموزشی اطلاق می شود که با وجود آشکار نبودن در رهنمودهای برنامه درسی یا سیاست های آموزش و پرورش، بخش حتمی و موثر تجربه تحصیلی است. برنامه درسی پنهان که دانش آموزان برای خودشان تدوین می کنند، هم از برنامه درسی طرح ریزی شده و هم از برنامه درسی غیرمدون که یک برنامه ی درسی بسیار واقعی است، نتیجه می شوند. بدون تردید یکی از مولفه های بسیار مهم در دلبستگی آموزشی و اشتیاق تحصیلی دانش آموزان در مدرسه، برنامه ی درسی پنهان است که تاثیر زیادی بر ان دار. بنابراین توجه نکردن به برنامه درسی پنهان و مولفه های آن در مدارس، غفلت از بخش مهمی است که می تواند از طریق کنش متقابل و تعامل مناسب عوامل مدارس از جمله معلمان، روش های تدریس، برنامه های درسی، حوزه مدیریت و بخش های مختلف آموزشی و غیرآموزشی و با فراهم نمودن ساختار فیزیکی مناسب و جو اجتماعی باز و توجه به مبحث فناوری ها و مکانیسم های تشویق و تنبیه بر اشتیاق تحصیلی و احساس به تعلق در دانش- آموزان تاثیر داشته باشد. توجه به برنامه درسی پنهان این احساس را در دانش آموز ایجاد می کند که مدرسه مکان مناسبی برای پیشرفت اوست، پس به ماندن در مدرسه و انجام فعالیت های تحصیلی و مشارکت در امور مدرسه تمایل و اشتیاق پیدا می کنند.

کلیدواژه ها

برنامه درسی پنهان . اشتیاق تحصیلی . دانش آموزان .مدرسه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.