رابطه هندسه و تناسبات با زیباشناسی درمعماری اسلامی ایران نمونه موردی: آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی- اسلامی
  • کد COI اختصاصی: NCIAUD01_136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2662
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد جعفریان

دانشجویان کارشناسی ارشد معماری

شلاله قهری

چکیده

آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی ازاثاربجامانده دوره معماری صفویه شهر اردبیل استکه باتوجه به گردهم آمدن فضایل هنری مختلف درآن درایران شاخص است مجموعه ازلحاظ هندسی کمتر مورد بررسی قرارگرفته است سوال این است طرح ارامگاه مجموعه برمبنای روابط و ترسیمات هندسی شکل گرفته است؟ هدف این است ازهندسه پنهان مجموعه پرده برداریم پس ازاشاره به اهمیت مطالعه طراحی ارامگاه شیخ صفی و نیز اشاره به جایگاه محور هندسه درمعماری ایرانی هندسه شکل دهنده ارامگاه درپلان مجموعه معرفی میگردد مقاله درذکر اهمیت رمزگشایی ازهندسه پنهان درطرح بنا به دو مطلب اشاره می نماید پی بردن به هندسه تذکری مجدد برجایگاه هندسه درطراحی معماری قدیم است که به فهم صحیح تر معماری قدیم کمک ارزنده ای می کند نگاهی به رابطه هندسه و تناسبات درمعماری قدیم و تاثیر آن درفهم زیبایی ازارامگاه است

کلیدواژه ها

آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی، صفویه، هندسه، تناسبات زیبایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.