ارزیابی فنی- اقتصادی در طراحی یک نمونه نیروگاه خورشیدی مقیاس کوچک با کاربرد تجاری در مصارف ساختمانی مبتنی بر شبیه سازی عددی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME32_413
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 385
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی نظام آبادی

معاون مهندسی بخش سرویس، شرکت گروه مپنا، تهران

سروش چیت ساز

مدیر امور فنی و مهندسی بخش سرویس، شرکت گروه مپنا، تهران

سام رسول زاده

کارشناس توسعه محصول و خدمات بخش سرویس، شرکت گروه مپنا، تهران

چکیده

انرژی خورشیدی یکی از منابع انرژی با میزان تجدیدپذیری بالا است که بیشترین کاربرد آن در سامانه های گرمایش خورشیدی و سیستم های فتوولتائیک می باشد. مهمترین مانع اصلی در استفاده از آنرژی خورشیدی هزینه بالای آن نسبت به سایر گزینه های موجود در تولید انرژی الکتریکی است. همچنین به دلیل برخی محدودیت ها، اندازه گیری های طولانی مدت میزان تابش خورشیدی در مناطق مختلف انجام نمی شود. در نتیجه. محققان در سال های اخیر اقدام به استفاده از روش های عددی و برآورد به جای اندازه گیری نموده اند. هدف از این مطالعه، ارزیایی فنی- اقتصادی در طراحی یک نیروگاه خورشیدی مقیاس کوچک جهت تولید برق در منطقه با ساعت تابش خورشیدی متوسط رو به بالا با مطالعه موضوعی در یک ساختمان ۵ طبقه در شهرستان کرمانشاه می باشد. این پژوهش از نوع تحقیقات کاربردی تحلیلی بوده و شبیه سازی آن بانرم افزار MATLAB/Simulink انجام شده است. نتایج این مطالعه نشان می دهد که هزینه کل پروژه حدود ۴۰۳.۰۶۱.۳۲۸ ریال است که بیش از ۶۰ درصد آن را هزینه بکاررفته در توسعه ماجول های واحد فتوولتائیک تشکیل می دهند. همچنین، هزینه سرمایه گذاری اولیه ‎۹۱ درصد کل هزینه پروژه بوده و هزینه تولید برق با فرض بازگشت سرمایه پس از ۲۰ سال، معادل ۳۸۲۵،۹۷ ریال به ازای هر کیلووات ساعت می باشد. براساس سیاست انرژی کشور و بر پایه الزامات دستورالعمل اجرایی ماده ۶۲ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، قیمت خرید انرژی های تجدیدیذیر در ساعات کم باری ۴۵۰ ریال به ازای هتر کیلووات ساعت و در ساعات عادی و اوج مصرف، ۶۵۰ ریال به ازای هر کیلووات ساعت می باشد. بنابراین با استفاده از ترکیب دو شبیه سازی با یکدیگر بکاررفته در این مطالعه، می توان هزینه نصب این سیستم ها را به مقدار دلخواه کاهش داد.

کلیدواژه ها

انرژی خورشیدی، سیسم های فتوولتائیک، پنل و سلول خورشیدی، مطالعات فنی اقصادی، انرژی های تجدیدپذیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.