تاثیر زوایه جهت گیری جریان نسبت به نیروی گرانش و سرمایش دیواره بر انتقال حرارت و ارتعاشات ناشی از جریان حول استوانه الاستیک

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME32_412
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 239
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین فخری وایقان

کارشناسی ارشد مهندسی ماشینهای ریلی، دانشکده راه آهن، دانشگاه علم و صنعت، تهران

مصطفی اسماعیلی

دانشیار دپارتمان مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی، تهران

امیرحسین ربیعی

دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اراک، اراک

چکیده

در مطالعه حاضر تاثیر سرمایش دیواره و زاویه جریان بر ارتعاش ناشی از گردابه حول استوانه دایروی تحت تاثیر گرانش حرارتی مورد بررسی قرار گرفته است. استوانه بر بستر الاستیک قرار گرفته و می تواند آزادانه در جهت جریان و عمود بر آن ارتعاش کند. زاوبه برخورد جریان به استوانه از صفر درجه (در جهت y و بر خلاف گرانش) تا ‎۹۰ درجه (عمود برگرانش) تغییر می کند و دمای استوانه کمتر از جریان اصلی ا ست. به منظور تحلیل عددی مستئله اندرکنش سازه- سیال-حرارت در مطالعه حاضر، معادلات حرکت جسم صلب با روش انتگرال گیری اولر حل شده و به صورت دو طرفه با حلگر حجم محدود سیال و دما کوپل می گردد. اعتبار سنجی روش عددی از طریق مقایسه نتایج انتقال حرارت جابجایی مختلط حول استوانه الاستیک با ارتعاشات یک درجه آزادی انجام شده است. نتایج حاصل از حل عددی نشان میدهد با سرمایش استوانه و افزایش زاویه جهت جریان تا ‎۹۰ درجه دامنه نو سانات عر ضی در اغلب سرعت های کاه شی پس از تجربه بیشینه افزایش ۱۵ برابری در سرعت کاهشی ‎۹ و زاویه ۰ میرا میشوند. دامنه نوسانات طولی در اغلب سرعت های کاهشی با سرمایش استوانه تا زاویه مشخصی افزایش و سپس کاهش میابد و بیشینه افزایش دامنه نو سانات طولی در سرعت کاهشی ۸ و زاویه جریان ۳۰ درجه به اندازه ۱۱ برابری است. میانگین عدد نوسلت طی سرمایش در برخی از سرعت ها تا زاویه مشخصی کاهش و سپس افزایش میابد و در برخی دیگر عکس این رفتار مشاهده شده است. بیشینه کاهش و افزایش نرخ انتقال حرارت به ترتیب در سرعت های کاهشی ۴ و ۷ در زاویه صفر و برابر با ۱۳,۷% و %۲,۷ است.

کلیدواژه ها

ارتعاشی ناشی از گردابه، اندرکنش سازه-سیال، گرانش حرارتی، سرمایش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.