بهینه سازی پارامترهای ماشینکاری در ماشینکاریهای با ابزار تک لبه با در نظر داشتن شرایط مختلف و متغیرهای مهم ماشین کاری

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME32_405
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 226
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن صالحی

کارشناسی ارشد مهندسی ساخت و تولید، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اراک، اراک، ایران

نیما همتا

استادیار گروه مهندسی ساخت و تولید، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اراک، اراک، ایران

وحید طهماسبی

دانشیار گروه مهندسی ساخت و تولید، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اراک، اراک، ایران

چکیده

فولادهای ضد زنگ بدلیل داشتن خواص مناسبی از جمله مقاومت بالا در برابر حرارت و خوردگی در صنایع مختلفی از جمله صنایع نفت، گاز و پتروشیمی استفاده میشوند. کیفیت سطح یک پارامتر مهم در ارزیابی فرآیند ماشینکاری است. در این مقاله، تاثیر پارامترهای ماشین کاری بر میزان کیفیت سطح فولاد ضد زنگ ۳۱۶ بررسی شده است . برای این منظور، ابتدا با انتخاب سطوح برای هر یک از پارامترهای ورودی (سرعت برشی، عمق برش و مقدار پیشروی) آزمایشهای لازم طراحی شده است. عملیات ماشین کاری توسط دستگاه تراش یک متری دستی صورت گرفت. سپس مقدار کیفیت سطح توسط دستگاه زبری سنج در سه موقعیت مختلف، به عنوان تابع هدف بدست آمد. پس از آن تاثیرات اصلی و متقابل پارامترهای ورودی ماشینکاری بر میزان کیفیت سطح مورد بررسی قرار گرفت و مدل رویه پاسخ توابع هدف بدست آمد. در نهایت با استفاده از نرم افزار Minitab و استفاده از روش طراحی آزمایشات، مقادیر بهینه برای پارامترهای ورودی بدست آمد. نتایج به دست آمده نشان میدهد که فرآیند به خوبی مدلسازی شده و همچنین بررسی اثر پارامترهای ورودی ماشینکاری نشان دهنده این است که مقدار پیشروی تاثیر بسزایی در میزان کیفیت سطح ماشین کاری شده فولاد ضد زنگ ۳۱۶ دارد به گونه ای که با افزایش مقدار پیشروی، کیفیت سطح به طور چشمگیری کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

ماشینکاری، تراشکاری، سرعت برشی، نرخ پیشروی، عمق برش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.