بررسی و بهینه سازی روکش کاری لیزری کامپوزیت اینکونل ۶۲۵- کاربیدتنگستن با رهیافت تاگوچی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME32_318
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 161
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد رفیعی

دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک جامدات، دانشگاه کاشان ، کاشان،

احمدرضا قاسمی

استاد دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه کاشان، کاشان

چکیده

فرآیند ایجاد روکش کامپوزیت اینکونل ۶۲۵- کاربیدتنگستن بر زیرلایه ی فولاد کم کربن با سیستم روکش کاری لیزری انجام شد. برای به دست آوردن پارامترهای بهینه فرآیند، توان لیزر، سرعت روکش، نرخ تغذیه پودر و درصد محتوای تقویت کننده به عنوان متغیرهای ورودی و نسبت آمیختگی و سختی به عنوان پاسخ های خروجی در نظر گرفته شد. برای بهینه سازی پارامترهای انتخابی از روش تاگوچی و آنالیز واریانس استفاده شد و آزمایش های تاییدی انجام شد. نتایج نشان داد که توان لیزر و نرخ تغذی هی پودر بیشترین تاثیر را در پارامترهای پردازش بر نسبت آمیختگی دارند. همچنین درصد محتوای کاربیدتنگستن و نرخ تغذیه پودر بیشترین تاثیر را در پارامترهای پردازش بر ریرسختی دارند. سطوح بهینه توان لیزر، سرعت روکش، نرخ تغذیه پودر و محتوای کاربیدتنگستن به ترتیب ۳۰۰ وات، ۴ میلی متر بر ثانیه، ۸ گرم در دقییقه و ۱۰ درصد وزنی است. نسبت آمیختگی و مقدار متوسط ریزسختی نمونه بهینه، تقریبا ۳% و ۴۲۰ ویکرز بود که سختی روکش، ۵ / ۲ برابر بیشتر از مقدار زیرلایه بود. با استفاده از رگرسیون خطی ارتباط بین پارامترهای ورودی و خروجی فرآیند استخراج شد که نتایج مدل نشان دهنده ی کفایت مدل ها در پیش بینی خصوصیت های روکش بود.

کلیدواژه ها

کامپوزیت اینکونل ۶۲۵- کاربیدتنگستن، روکش کاری لیزری، روش تاگوچی، نسبت آمیختگی، ریرسختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.