بررسی و بهینه سازی روکش کاری لیزری کامپوزیت اینکونل ۶۲۵- کاربیدتنگستن با رهیافت تاگوچی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
- کد COI اختصاصی: ISME32_318
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 162
نویسندگان
دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک جامدات، دانشگاه کاشان ، کاشان،
استاد دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه کاشان، کاشان
چکیده
فرآیند ایجاد روکش کامپوزیت اینکونل ۶۲۵- کاربیدتنگستن بر زیرلایه ی فولاد کم کربن با سیستم روکش کاری لیزری انجام شد. برای به دست آوردن پارامترهای بهینه فرآیند، توان لیزر، سرعت روکش، نرخ تغذیه پودر و درصد محتوای تقویت کننده به عنوان متغیرهای ورودی و نسبت آمیختگی و سختی به عنوان پاسخ های خروجی در نظر گرفته شد. برای بهینه سازی پارامترهای انتخابی از روش تاگوچی و آنالیز واریانس استفاده شد و آزمایش های تاییدی انجام شد. نتایج نشان داد که توان لیزر و نرخ تغذی هی پودر بیشترین تاثیر را در پارامترهای پردازش بر نسبت آمیختگی دارند. همچنین درصد محتوای کاربیدتنگستن و نرخ تغذیه پودر بیشترین تاثیر را در پارامترهای پردازش بر ریرسختی دارند. سطوح بهینه توان لیزر، سرعت روکش، نرخ تغذیه پودر و محتوای کاربیدتنگستن به ترتیب ۳۰۰ وات، ۴ میلی متر بر ثانیه، ۸ گرم در دقییقه و ۱۰ درصد وزنی است. نسبت آمیختگی و مقدار متوسط ریزسختی نمونه بهینه، تقریبا ۳% و ۴۲۰ ویکرز بود که سختی روکش، ۵ / ۲ برابر بیشتر از مقدار زیرلایه بود. با استفاده از رگرسیون خطی ارتباط بین پارامترهای ورودی و خروجی فرآیند استخراج شد که نتایج مدل نشان دهنده ی کفایت مدل ها در پیش بینی خصوصیت های روکش بود.کلیدواژه ها
کامپوزیت اینکونل ۶۲۵- کاربیدتنگستن، روکش کاری لیزری، روش تاگوچی، نسبت آمیختگی، ریرسختیمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.