مقایسه سیستم های تولید همزمان توان و حرارت با دو سوخت متان و زغال سنگ جهت تامین انرژی یک کارخانه تولید شمش روی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME32_262
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 170
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا محمدهاشمی

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک – تبدیل انرژی، مرکز پژوهش و توسعه فناورانه مهندسی مکانیک، گروه ایبکو

مرتضی عبدل زاده

دانشیار مهندسی مکانیک، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان

چکیده

یکی از عوامل حیاتی صنعت هر کشور، انرژی می باشد که نقش اساسی در تولید دارد. منابع انرژی نقش موتور محرک اقتصاد و تولید ملی را دارند، و تعیین کننده جایگاه کشورها در نظام سرمایه داری جهان می باشند. رشد سریع اقتصادی در کشورهای درحال تو سعه و ر شد مداوم در کشورهای صنعتی، باعث افزایش تقاضای انرژی شده ا ست. در نیرو گاه های جهان منابع انرژی مختلفی بکار گرفته می شود. سوخت های فسیلی (نفت، گاز طبیعی و زغال سنگ) از جمله منابع مهم انرژی جهان هستند که اهمیت خود را به عنوان سوخت از گذشته تا به حال حفظ کرده اند. در این پژوهش به شبیه سازی و مقایسه دو سیستم با سوخت زغال سنگ در نیروگاه سیکل ترکیبی گازسازی یکپارچه (IGCC) و سیستم CHP با موتورژنراتور گازسوز (گاز متان)، برای تولید ۳۰ تن شمش روی در روز پرداخته خواهد شد. شبیه سازی سیستم ها در نرم افزار ترموفلو و TRNSYS انجام شد. نتایج نشان داد که سیستم CHP با موتورژنراتور گازسوز عملکرد مناسب تر، پیچیدگی و تجهیزات کمتر، کاهش گازهای گلخانه ای بیشتر و هزینه تولید برق بهتری نسبت به سیکل یکپارچه IGCC دارد. به هرحال سیکل IGCC عملکرد بهتری در تامین نیاز حرارتی کارخانه دارد و این افزایش توان حرارتی به دلیل استفاده از گرمای ناشی از احتراق گاز سنتز برای تولید گرمای اضافی می باشد . نتایج همچنین نشان داد، هزینه تولید برق در موتورژنراتورگاز سوز نسبت به نیروگاه گازی سازی IGCC؛ ۳۹ % کمتر می باشد.

کلیدواژه ها

تولید همزمان، زغال سنگ، شمش روی، کاهش گازهای گلخانه ای، گازسازی یکپارچه، نیروگاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.