شبیه سازی عددی یک هیدروسیکلون معدنی و بررسی عملکرد آن در شرایط مختلف

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME32_247
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 239
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه پورمند

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته و کارشناس مرکز پژوهش و توسعه فناورانه مهندسی مکانیک، گروه شرکتهای ایبکو، کرمان، ایران

مرتضی عبدال زاده

دانشیار، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک و مواد، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران

چکیده

جداکننده هیدروسیکلون استوانه ای تکنولوژی جدیدی در عرصه جداسازی جریان دوفازی می باشد که با توجه به بازدهی بالای هیدرو سیکلون ها در طبقه بندی ذرات و بهره برداری آ سان، طبقه بندی مواد دانه ای از فرآیندهای مهم به شمار می رود و شبیه سازی آنها ضروری به نظر می رسد. در این پژوهش، یک شبیه سازی CFD و سه بعدی برای بررسی عملکرد یک هیدروسیکلون معدنی واقع در کارخانه فرآوری روی کرمان(پایلوت) و پارامترهای هیدرودینامیکی آن با استفاده از نرم افزار انسیس فلوئنت انجام شده است. معادلات پیوستگی و مومنتوم با درنظر گرفتن نیروهای گرانش، شناوری و درگ با روش حجم محدود حل شدند. جهت مدلسازی جریان آشفته از مدل k-ε RNG و از مدل جریان چند فازی اویلری_اویلری برای ارزیابی رفتار ذرات جامد استفاده شده ا ست. نتایج کار حاضر نشان داد، افزایش دبی مخلوط ورودی، سبب کاهش ۲۸ درصدی در قطر برش و افزایش درصد تجمعی ذرات میشود. با افزایش دبی پالپ ورودی ریکاوری ذرات در ته ریز افزایش می یابد و جدایش بهتری رخ میدهد. برای سایزهای انتخابی ۷۴، ۲۹۷، ۵۰۰، ۱۰۰۰ میکرومتر به ترتیب افزایش ۱۸، ۴۶، ۲۸، ۲۷ درصدی ریکاوری ذرات در خروجی ته ریز حاصل شده است.

کلیدواژه ها

هیدروسیکلون، دینامیک سیالات محاسباتی، جریان آشفته، روش حجم محدود، مدل اویلری_اویلری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.