بررسی تجربی کارایی استفاده از نانوسیالات مختلف بر پایه کربن بر بهبود عملکرد اگزرژی سیستم فتوولتائیک حرارتی متصل به کلکتور خورشیدی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME32_216
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 181
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین قائمیان

دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد

سجاد صفرزاده

دکتری مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد

منصور رجایی چادرنشین

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد

علی کیانی فر

استاد گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد

اباذر آباده

استادیار گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اراک، اراک

چکیده

امروزه تقاضای جهانی به منظور بهره گیری از انرژی های تجدیدپذیر در حال افزایش است. در این میان، استفاده از خورشید به عنوان مهمترین منبع انرژی تجدیدپذیر، امری ضروری به نظر می رسد. در این پژوهش، عملکرد سه سیستم فتوولتاییک ساده، فتوولتاییک حرارتی و همچنین سیستم ترکیبی فتوولتاییک حرارتی و کلکتور خورشیدی بصورت آزمایشگاهی مطالعه میشود. همچنین، اثر استفاده از سیال خنک کننده آب خالص و نانوسیالات شامل نانولوله کربنی چند جداره، نانولوله کربنی تک جداره و نانوذرات گرافن با درصد جرمی ۰/۰۵ بر عملکرد اگزرژی سیستم فتوولتاییک حرارتی و کلکتور بررسی میشود. نتایج نشان میدهد سیستم ترکیبی فتوولتاییک همراه با کلکتور خورشیدی، دمای خروجی به مراتب بالاتری نسبت به سیستم ساده دارد و در نتیجه حرارت بیشتری را جذب میکند. در تمامی سیالات عامل استفاده شده در این آزمایش ها، کلکتور خورشیدی باعث افزایش بیش از دو برابر حرارتی که سیال عامل دریافت میکند شده است. همچنین اگزرژی روزانه در سیستم فتوولتاییک همراه با کلکتور خور شیدی برای همه سیالات عامل بالاتر از سیستم فتوولتاییک ساده میباشد. بعنوان مثال برای سیال آب خالص در صورت استفاده از سیستم دارای کلکتور خورشیدی میتوان در طول روز به طور متو سط ۶۶/۲۵ در صد افزایش اگزرژی ن سبت به سیستم بدون کلکتور خورشیدی دریافت کرد. همچنین درصورت استفاده از نانوسیالات شامل نانولوله کربنی چند جداره، نانولوله کربنی تک جداره و نانوذرات گرافن میزان افزایش اگزرژی دریافتی به ترتیب ۸۱/۳۹، ۸۱/۸۶ و ۵۲/۷۷ درصد خواهد بود.

کلیدواژه ها

فتوولتاییک ساده، فتوولتاییک حرارتی، کلکتور خورشیدی، اگزرژی، نانوسیال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.